Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 1 лютого: нововведення у ЗНО

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 1 лютого і триватиме до 4 березня. Основна сесія ЗНО триватиме з 5 травня до 17 червня. Кожен із охочих може зареєструватись не більше, ніж на 4 предмети із 11 запропонованих. Про це сьогодні, 28 січня, під час прес-конференції повідомила директор ЛРЦОЯО Лариса Середяк, передає кореспондент Гал-інфо.

За її словами, реєстрація на ЗНО триватиме до 4 березня, однак, до 18 березня кожен зможе внести зміни до анкети.

«Випускники ЗНЗ проходять реєстрацію у своїх навчальних закладах, випускники попередніх років реєструються самостійно  у створених пунктах реєстрації.

Це є ЛНУ ім. Івана Франка – з пн – пт 10:00-17:00; Національний університет «Львівська політехніка» з пн – пт 10:00-17:00 (13:00-14:00 обід); ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького з пн – пт 09:00-17:00», -  розповіла Лариса Середяк.

Що стосується нововведень, то УЦОЯО розширив для вступників на одну спеціальність кількість ВНЗ. Тобто, якщо абітурієнт хоче вступати саме на певну спеціальність, то він має змогу подати документи у 15 ВНЗ.

Або, якщо абітурієнт вагається, на котру спеціальність подавати документи, то він, як і було в попередніх роках, зможе подавати документи на три різні спеціальності  у п'ять  ВНЗ.

«Реєстрація абітурієнтів, котрі навчаються у школі, відбувається у їхніх навчальних закладах.  Учень роздруковує анкету, від руки її заповнює, приклеює 2 фотокартки відповідного розміру та віддає особі, котра за це відповідає. Згодом школа відправляє у наш центр пакет документів. Через деякий час кожен абітурієнт отримує власний конверт із документами на проходження ЗНО», - зазначила  директор ЛРЦОЯО.

Окрім того, Лариса Середяк закликає бути уважними, не відтягувати із реєстрацією та переконатись, які саме предмети вимагає той чи інший факультет, бо у переліку предметів порівняно із минулим роком можуть бути зміни.

Нагадаємо, ЗНО із української мови та літератури є обов’язковим  для усіх абітурієнтів, котрі бажають вступити  до ВНЗ у 2016 році. Тестові зошити можуть бути перекладені 6 мовами.

До слова, реєстрація на пробне ЗНО завершується 30 січня. Вартість пробного ЗНО із одного предмета становить 111 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ