Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Реставрація Театру ім. М. Заньковецької продовжиться, - Євген Нищук

Реставраційні роботи у Національному академічному театрі ім. М. Заньковецької, який цьогоріч святкує свій столітній ювілей, продовжуватимуть і надалі. Таку обіцянку міністр культури України Євген Нищук дав у Львові сьогодні, 30 листопада, перед початком вистави «Три товариші», де він грає головну роль.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Про це з місця події інформує кореспондентка Гал-інфо.

«Ця робота не обмежиться тим, що відгриміло 100-річчя. Ми не закинемо ідею допомоги з видатками на повноцінне функціонування Театру. Він потребує технічного оновлення – нових пультів, обладнання, світлової та звукової техніки тощо. За один рік все не робиться, але те, що вже зрушилось з місця, можливо частково і через 100-річчя, справді продовжиться», - пообіцяв Євген Нищук.

«Я радий, що цей колектив славить театральне мистецтво. Я радий, що ця історична будівля в останні часи, попри всі складнощі, реставрується і відновлюється. Міністерство культури, зокрема, знаходить ті кошти, які дають змогу його реставрувати. Дякую за сприяння ЛОДА і обласній раді, які не кивають, що є державне, а що є міське чи обласне. Всі усвідомлюють, що цей театр – одна з візитівок Львова, тому нам всім треба бережно до нього ставитись», - додав очільник Мінкультуту. 

В Театрі Заньковецької представлять «Трьох товаришів» з Нищуком в головній ролі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ