Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «ОДЕК»: реванш за кубкову поразку

Соснівський «Рочин» здобув першу перемогу на червоноградському стадіоні «Шахтар». Після двох поспіль нічиїх у Червонограді команда Володимира Підкіпняка нарешті потішила місцевих вболівальників перемогою.
ФК ОДЕК

«Рочин» вперше у сезоні з четвертого разу таки зміг обіграти ОДЕК і таким чином взяти реванш за поразку у Кубку України серед аматорів. По ходу матчу соснівчани вигравали з рахунком 3:0. До завершення гри гості з Рівненщини два голи відіграли, а от на більше їх у матчі 17 туру не вистачило.

За останній місяць «Рочин» та ОДЕК уже втретє зустрілися між собою. Саме ці команди визначали сильнішого між собою у чвертьфіналі Кубка України серед аматорів. Нагадаємо, за підсумками двох матчів «Рочин» не зміг пройти ОДЕК, а відтак у футболістів було величезне бажання взяти реванш за цю підсумкову поразку.

Якщо відверто, стиль гри футбольного клубу ОДЕК подобається далеко не усім вболівальникам. Ця команда полюбляє грати у верховий футбол, використовуючи габарити своїх футболістів. Чимало голів оржівці забивають головою, і що цікаво чимало з них саме зі стандартних положень. Така тактика від Олега Шандрука аж ніяк не здивувала Володимира Підкіпняка. Останній дав установку своїм хлопцям максимально швидко опустити м’яч на землю і використовувати у грі свої козирі.

Якщо відверто, то у першому таймі важко було віддати перевагу якійсь з команд. Кожен хотів нав’язати супернику свій футбол, в результаті чого не обходилося без великої кількості боротьби. На двох обидві команди у першому таймі створили не так багато, але величезна відмінність у тому, що у цьому поєдинку, на відміну від усіх попередніх, «Рочин» показав хорошу реалізацію гольових моментів. Назар Цюпка та Андрій Дева у першому таймі зі своїх моментів витиснули максимум. Назарові допоміг захисник, який не дотягнувся до м’яча, а Андрій вдало погасив «пожежу» у штрафному майданчику гостей. Гол нападника «Рочина» був якраз з розряду тих, коли забивають в роздягальню.

ОДЕК у першому таймі зробив ставки на стандарти. Часто гравці команди гостей подавали м’яч у штрафний майданчик, а відтак голкіперу «Рочина» Анатолію Коваленкові аж ніяк було до відпочинку. Кілька перспективних моментів гравці ОДЕКа змарнували, пробивши мимо цілі.

У перерві поєдинку за ініціативи керівництва футбольного клубу «Рочин» відбулася футбольна вікторина серед вболівальників. Кращі знавці історії «Рочина» стали володарями горняток з символікою клубу. Планується, що на домашніх матчах «Рочина» у чемпіонаті України серед аматорів подібні розваги для вболівальників стануть традиційними.  

Другий тайм матчу став не менш цікавим, аніж був перший. Команди на двох порадували своєю результативністю, і щонайцікавіше зберегли інтригу до фінального свистка. З перших хвилин другого тайму головний тренер ОДЕКа Олег Шандрук почав підсилювати атаку своєї команди, випускаючи гравців в лінію атаки.

Особливо це помітно було тоді, коли рахунок став 3:0 на користь «Рочина». Від господарів пройшла домашня заготовка, яку влучним ударом завершив Андрій Кохман. Що цікаво, домашню заготовку після кутового повинен був завершувати Андрій Дева, у якого замість удару по воротах вийшов гольовий пас на Кохмана.

Окрилені успіхом вболівальники на трибунах будь-що хотіли побачити і четвертий гол у ворота суперника. І всі підстави у це вірити у них були. Команда Володимира Підкіпняка,  розуміючи, що суперник усіма силами піде вперед, намагалася його зловити на контратаці. Втім, заміни від ОДЕКа і загалом кінцівка поєдинку пройшла зовсім не так, як хотіли місцеві вболівальники.

Гравці ОДЕКа проявили справжній характер і відіграли два голи. Джокером від Олега Шандрука був Олександр Апанчук. Саме йому двічі вдалося переграти Анатолія Коваленка після подач з лівого флангу. На більше у цьому матчі ОДЕК не вистачило. Гравцям «Рочина» вдалося втримати важливу у турнірному плані перемогу. Після цієї перемоги в активі «Рочина» 27 очок і поточне 5 місце в турнірній таблиці. Команда з Соснівки продовжує боротьбу за призові місця у групі 1.  

У середу, 17 травня, соснівський «Рочин» знову зіграє у Червонограді на стадіоні «Шахтар». В рамках чергового туру чемпіонату Львівщини «Рочин» зіграє з командою «Фенікс-Стефано» з Підмонастиря. Початок матчу юнацьких складів – о 15:00, а дорослих – о 17:00.

Чемпіонат України серед аматорів. Група 1. 17 тур

Червоноград, стадіон «Шахтар», 2000 глядачів

«Рочин» (Соснівка) – ОДЕК (Оржів) – 3:2 (2:0)

«Рочин»: Коваленко (к), Домальчук, Ільїн, Портянко, Васюта (Іванишин, 70), Найдишак (Українець, 57), Богданов, Кохман (Яструб, 70), Болкіт (Кутний, 18), Цюпка, Дева (Кончук, 75)

ОДЕК: Кособуцький, Шекель, Чикалюк-Козакевич (к), Воробей (Апанчук, 75), Красномовець, Трофімчук, Наумець (Капустинський, 71), Газицький (Панас, 70), Коляда, Семенчук (Каращенко, 46), Таргоній

Голи: Цюпка, 17, Дева, 45, Кохман, 66 – Апанчук, 73, 90

Попередження: Воробей, 57, Таргоній, 77

Арбітр: А. Михайлюк (Київ)

Асистенти арбітра: А. Лікаренко (Київ), О. Капленко (Київ)

Четвертий арбітр: Б. Горошко (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу: Р. Буковецький  (Закарпатська обл..)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ