Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Андрія Садового прогнали з похорону загиблого рятувальника

Учора, 1 червня, у м Рава-Руська на Львівщині поховали 29- річного капітана служби цивільного захисту, начальник ДПРП-48 м. Рава-Руська Юрія Рудого, який трагічно загинув на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі. Як розповіла в коментарі Гал-інфо старша сестра Юрія Рудого Інна, на похорон прийшов і міський голова Львова Андрій Садовий, але вона прогнала його.

За її словами, родина не хотіла бачити його на похороні брата. Андрій Садовий прийшов у супроводі священиків і відстояв панахиду. Саме через панахиду Андрія Садового не попросили піти з похорону раніше.

«Він прийшов. Я спершу не знала, як реагувати. Він прийшов, і священики одразу починають відправу. Я ж стою просто в шоці. Але ж я не могла з криками «забирайся геть!» перебивати священиків. Я хотіла, щоб він негайно забрався. Я не знала, що перед тим священик подзвонив до нашого батька і попросив заспокоїти людей і сказати, що зараз прийде Садовий і щоб народ його не рухав. Він разом із священиками приїхав. І тим він прикрився.

Як тільки священик закінчив панахиду і сказав, що можна вимкнути світло і виходити з нашим Юрчиком на вулицю, мене просто порвало. Я вигнала Садового і викинула його квіти. А він чемно взяв і знову їх поклав до труни.

«Так-так, я розумію», - сказав він.

Я ж йому сказала: «Пане Андрію, вам вже час, бо ви і так застоялися тут. Ідіть геть звідси!».

Я кинула ті квіти слідом за ним. Вони нам не потрібні. Ви собі не уявляєте, я ніколи не чула, щоб у мене так серце вискакувало з грудей. Я не могла слухати панахиду, не чула священиків. Доки Садовий стояв і ховав очі, якийсь його помічник чи охоронець шепотів йому щось. Він напевно бачив мою реакцію, а я не могла від нього відірвати очей. Як він посмів!», - сказала пані Інна.

Вона розповіла, що сім’я обурена і тим, що на похорон прийшов начальник ГУ ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

«Як можна прийти і виказувати свої співчуття. Казати, що мовляв, розумієте, так сталося, що одного досі не можемо знайти. Така біда у нас. А у нас не біда? Люди не мають совісті», - сказала вона.

Сестра Юрія Рудого розповіла, що він молодший від неї 12 років, що Юрій був надзвичайно світлою і відданою справі людиною і завжди мріяв буди рятувальником та допомагати людям.

Додамо також, що, як розповіли люди, які були на похороні  32-річного старшого лейтенанта служби цивільного захисту начальник караулу ДПРЧ-17 м. Жовква Андрія Вненкевича, який також загинув на Грибовицькому сміттєзвалищі, міського голову Львова Андрія Садового також з похорону у Жовкві прогнали родичі загиблого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ