Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справу незаконної забудови парку Знесення затягують, - активісти

Завтра, 30 березня о 10:00 львів’ян запрошують на пікет під стінами Львівського апеляційного господарського суду (вул. Личаківська, 81) проти незаконного будівництва у регіональному ландшафтному парку “Знесіння” компанією “Архібуд”. На останнє засідання 27 березня представник “Архібуду” не з’явився, повідомили активісти.

Як пояснила представник позивача адвокат Наталя Сікевич, виглядає так, що ж ТзОВ “Архібуд” свідомо затягує процес. Адже 27 березня суд мав розглянути апеляцію, яку подала сама компанія “Архібуд”. Але представники забудовника, а це четверо адвокатів, які захищають справу “Архібуду”, не з’явилися на засідання,  аргументуючи зайнятістю в інших процесах. Коли подане напередодні ними клопотання про перенесення суду було відхилене суддями, тоді до залу зайшов чоловік і представився новим адвокатом, який мав довірнесіть від числа напередодні засідання (факчно був неготовий представляти свого клієнта на суді) і попросив виділити йому час на ознайомлення зі справою. На що суд врешті погодився, не зважаючи на обурення присутніх в залі і громади, яка влаштувала акцію протесту проти забудови Знесіння під стінами суду.

Нагадаємо, що компанія ТзОВ “Архібуд” подала апеляцію щодо рішення суду про забезпечення позову, яким суд зупинив виконання будівельних робіт та наклав арешт на ділянку по вул. Довбуша 15 у Львові на території парку Знесіння.  І 27 березня мало відбутися судове засідання, де мали б розглянути цю апеляцію. Однак представники “Архібуду” не з’явилися на суд.

Активісти нагадують, що і попереднє судове засідання по суті закінчилось «нічим». Вони переконані, що суд навмисне затягують. Також, 31 березня о 10:00 у Господарському суді Львівської області (вул. Личаківська, 128) мало б відбутися останнє слухання з оголошенням рішення судді за позовом першого заступника прокурора Західного регіону України в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди землі від 11 грудня 2008 року компанією “Архібуд” та витребовування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 2,8939 га по вул. Довбуша 15 у м. Львові і повернення ділянки державі. Громадські активісти просять усіх львів’ян прийти 30 і 31 березня під стіни суду, щоб зупинити загарбників Знесіння.

Довідка.

У листопаді 2016 на ділянці колишньої військової частини біля Лисої гори та парку Знесіння (кінець вулиці Довбуша), що розташовані в зоні ЮНЕСКО, компанія “Архібуд” розпочала активні будівельні роботи. Організація ЮНЕСКО двічі просила зупинити будівництво, а Львівська міська рада визнала, що ділянка була передана “Архібуду” незаконно.

20 лютого Господарський суд м. Львова задовольнив клопотання Військового прокурора Західного регіону та представників громадських організацій Львова про забезпечення позову проти ТОВ “Архібуд” про призупинення будь-яких будівельних і підготовчих робіт на ділянці за адресою Довбуша, 15, а на ділянку було накладено арешт. Проте компанія надалі активно вела будівельні роботи, ухиляючись від виконання судового рішення, за яке передбачена кримінальна відповідальність. На жаль, ні поліція, ні виконавча служба не робили ніяких дій, аби зупинити незаконне будівництво. Тому громада з числа місцевих жителів організувала цілодобове чергування навколо ділянки – не допускають заїзду/виїзду будь-якого транспорту, викликаючи поліцію, пишучи заяви про склад злочину, домагаючись повернення справи у законне русло.

6 березня у Господарському суді Львівської області відбулося слухання справи проти незаконного будівництва у парку Знесіння компанією “Архібуд” за позовом першого заступника прокурора Західного регіону України. Усі сторони надали свої пояснення, окрім “АрхіБуду”, представники останнього покинули зал суду без пояснення причин та дозволу суду.

14 березня небайдужі мешканці Львова прийшли під стіни Львівської міської ради, щоб привернути увагу львів’ян та міської влади до скандальної забудови на території парку “Знесіння”. Львівська міська рада наголосила, що визнає позов Військової прокуратури про заборону ТзОВ “АрхіБуд” та іншим особам здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи на земельній ділянці на вул. Довбуша, 15.

17 березня на судовому засіданні представники відповідача (забудовника ТзОВ "Архібуду") затягували слухання в різні способи, мабуть, з метою відтягнути час прийняття рішення з боку суду. Наступне засідання відбуватиметься 31 березня, це мало б бути останнє слухання з оголошенням рішення судді. Проте громадські активісти зазначають, що можливе також продовження слухання справи ще на 2 тижні.

27 березня суд мав розглянути апеляцію, яку подала сама ж ТзОВ “Архібуд”,  оскаржуючи ухвалу суду першої інстанції про забезпечення позову першого заступника прокурора Західного регіону України в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди землі від 11 грудня 2008 року компанією “Архібуд” та витребовування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 2,8939 га по вул. Довбуша 15 у м. Львові і повернення ділянки державі. Однак представники “Архібуду” на судове засідання не з’явилися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ