Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справу Януковича розгляне Оболонський суд Києва

Справу про держзраду екс-президента України Віктора Януковича розглядатиме Оболонський суд Києва. Таке рішення ухвалила колегія Апеляційного суду, - про це повідомило ВВС з посиланням на інформагенції.

Генпрокурор Юрій Луценко 14 березня заявив, що Військова прокуратура передала до Печерського суду документи щодо заочного розгляду справи Януковича.

Водночас пан Луценко тоді додав, що Печерський суд не може розглядати обвинувальний акт щодо пана Януковича, тож Апеляційний суд має визначити підсудність за іншим судом.

Генпрокурор запевнив, що попри відсутність у суді, екс-президент матиме захист та інші процесуальні можливості.

Державне обвинувачення у суді представлятиме військовий прокурор Руслан Кравченко.

Генпрокуратура звинувачує Віктора Януковича у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність і суверенітет України.

У ГПУ кажуть, що отримали беззаперечні документальні докази державної зради Віктора Януковича.

Одним із цих доказів, за словами прокуратури, є звернення екс-президента на адресу Володимира Путіна із проханням ввести російські війська на українську територію.

Юрій Луценко також пообіцяв, що у справі проти Януковича використають покази Дениса Вороненкова, екс-депутата Держдуми Росії, якого вбили 23 березня у Києві. У ГПУ назвали вбивство "показовою стратою свідка".

За словами генпрокурора, свідчення пана Вороненкова підтверджують використання колишнього президента Віктора Януковича для прикриття російської агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ