Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США прокоментували "панамський витік" Порошенка

У Білому домі вважають передчасним робити висновки з даних про ймовірну участь українського президента Петра Порошенка в офшорних схемах, що містяться в "панамських документах". Про це заявив представник Білого дому Джош Ернест.

"Я не можу коментувати жодні конкретні звинувачення, викладені в цих документах, враховуючи великий обсяг інформації. Я думаю, не варто робити поспішних висновків", - сказав він.

"Правильно також і те, що президент Порошенко продемонстрував прихильність впровадженню в Україні цілої низки реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією", - підкреслив Ернест.

Ернест в той же час відмовився прокоментувати викладені в "панамських документах" дані про можливі фінансові махінації, в тому числі що стосуються Росії, і закликав до прозорості у світовій фінансовій системі.

"Можу сказати, що США активно виступають за підвищення прозорості міжнародної фінансової системи і працюють в сфері боротьби проти незаконних фінансових транзакцій і корупції", - додав він.

Як повідомлялося, в опублікованих у неділю документах панамської юридичної фірми Mossack Fonseca міститься інформація про причетність ряду світових лідерів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій з використанням офшорних схем. У документах фігурує, в тому числі, Порошенко.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ