Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Супрун побоюється спалаху тифу і холери у Львові

У Львові загрозлива ситуація. Лабораторні дослідження ґрунту біля сміттєвих майданчиків у Личаківському та Шевченківському районах Львова виявили сильне забруднення. Про це сьогодні, 20 червня, під час брифінгу у Львові розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.

«Ми зробили аналізи ґрунту на сміттєвих майданчиках у Львові і побачили дуже високий рівень бактерій. Це небезпечно. Багато цих майданчиків недалеко від дитячих майданчиків і там бавляться діти. Ми переживаємо, щоб не було захворювань», - сказала Уляна Супрун.

За її словами, проби ґрунту на аналіз віддали державній установі Львівському обласному лабораторному центру Міністерства охорони здоров’я у травні.

«17 травня проведені лабораторні дослідження ґрунту на мікробіологічні показники, проби якого були відібрані 22.05.17р. в Личаківському та Шевченківському районах. За мікробіологічними показниками відібраний ґрунт - відповідно до загального мікробного числа та титру кишкової палички є сильно забрудненим», - процитувала Супрун результати аналізів.

Вона наголосила, що це є великою проблемою, адже забруднення доходить до води.

«Коли мухи сідають на ґрунт, а потім на нашу їжу, тоді є ризик захворювань. Чекаємо коли це буде вирішено, щоб в нас не було епідемії холери чи тифу, які можуть бути в ситуації, коли є багато сміття та мух», - заявила Уляна Супрун.

Вона також розповіла, що завтра буде в Кабміні, але вже сьогодні поінформувала прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про загрозливу ситуацію.

«Ви маєте мою підтримку, я розумію, бачу, сфотографувала. Ми маємо докази від лабораторії, що є підвищення бактерій, що є загроза для здоров’я людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему», - запевнила Уляна Супрун.

На запитання журналістів, чи є підстави для впровадження надзвичайного стану у Львові, вона зазначила, що це питання варто вирішувати без таких радикальних кроків.

«Більшість міста не є завалена сміттям. Якщо ми зможемо разом попрацювати, то не потрібно надзвичайного стану, бо це є навантаження на всіх людей. Ми б хотіли вирішити цю специфічну проблему окремо від цього. Побачимо, як зможемо це вирішити. Як буде потрібно, то це буде, але зараз я не бачу потреби», - сказала Уляна Супрун.

Вона ще раз наголосила, що поінформує про все побачене Прем’єр-міністра.

«Завтра на засіданні уряду я доповім про загрозу погіршення стану здоров’я людей. Забруднення ґрунту може піти у воду. Це відбувається влітку, ми бачимо скільки є мух. Ми тепер переживаємо, бо є щурі. Це великий ризик щодо захворювань. Будемо працювати з іншими ОДА, щоб вони брали сміття собі», - наголосила Уляна Супрун.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий сказав: «Я показав Уляні Супрун, у якому нині критичному стані наші сміттєві майданчики. На сьогодні 37% - це переповнені майданчики і більша частина з них вже на межі критичної ситуації. Я би дуже просив, щоб вона завтра на засіданні уряду могла доповісти про цю ситуацію. Ми потребуємо негайних рішень, адже при сьогоднішній температурі ситуація стає критичною. Особливо це стосується малих дітей та людей старшого віку. Не дай Боже почнуться інфекційні захворювання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ