Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютка замінив Садового

У суботу, 28 січня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із мешканцями різних районів Львова та області, які вимагали ліквідації майданчиків з перевантаження сміття у межах населених пунктів. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у громадських зборах взяли мешканці вул. Шевченка (Рясне І та Рясне ІІ), вул. Карла Мікльоша, Білогорщі, мікрорайонів Лавандівка та Сихів, села Рясна-Руська Яворівського району, а також директор департаменту  екології та природних ресурсів ОДА Руслан Гречаник та начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

"Зокрема, громада виступила з вимогою не допустити завезення та нагромадження сміття, а також демонтувати незаконно встановлені сміттєперевантажувальні лінії на вулицях Шевченка, 327г та Стрийській, 193", - розповів Руслан Гречаник.

За результатами зустрічі голова ОДА доручив департаменту екології та природних ресурсів, Державній архітектурно-будівельній інспекції у Львівській області та Державній екологічній інспекції у Львівській області з'ясувати законність встановлення сміттєперевантажувальних майданчиків і сміттєпресувальної лінії на території міста, перевірити наявність відповідних дозволів і погоджень, провести державних контроль дотримання всіх екологічних норм для запобігання негативного впливу на довкілля об'єктів підвищеної екологічної небезпеки.

Додамо, що, 19 січня, на екстреній сесії Львівської міської ради депутати постановили ухвалу «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів».

Зокрема, ухвалою визначено місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів Львова:

1. Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193.

2. Залізничний район – вул. Городоцька, 280.

3. Личаківський район – вул. Пластова, 13.

4. Шевченківський район – вул. Т. Шевченка, 327-г.

5. Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Ухвала передбачає, що на цих майданчиках мають бути облаштовані брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс для одного адміністративного району.

Також ухвалою депутати надали львівському комунальному підприємству «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виробничих потреб (у тому числі для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Однак у відповідь на це рішення у Львові почав наростати протестний рух проти облаштування на околицях міста п’яти  майданчиків для перевантаження та брикетування побутового сміття. Зокрема, протестувальники провели попереджувальні акції - перекривали вулиці.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ