Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Територія українських 90-их: ТОП-10 музичних хітів

«Територія А» за короткий термін стала найпопулярнішою і культовою музичною програмою кінця 1990-х років в Україні. Це був перший в історії українського телебачення щоденний хіт-парад, де було спочатку 5, потім — 10, а пізніше — 20 місць. Завдяки «Території А» величезна кількість україномовних виконавців знайшла власного слухача. Серед найпопулярніших були: Аква Віта, ВАН-ГОГ, Юрко Юрченко, Фантом 2, Грін Грей, Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Наталя Могилевська, Віктор Павлік, Всяк випадок, «Скрябін», «ТНМК», «The вйо» та багато інших

І оскільки специфічні тенденції музичної культури 90-х не оминули українських виконавців, Zachem презентував власний ТОП-10 найяскравіших і найдивніших пісень.

Гурт «Аква Віта» був заснований у 1993 році Ігорем Баланом. У 1995 з появою вокалістки Ірини Філатової гурт набирає всеукраїнську славу. У 1997 «Аква Віта» випустила альбом «А тепер усе інакше», реліз якого склав мільйон копій (не беручи до уваги піратських).

Створення гурту «The ВЙО» в місті Кобеляки, Полтавської області у 1991 році - це точка відліку стилю реггі в Україні. Протягом 10-річного існування гурту музиканти періодично розходилися і сходилися. В 1995 році «The Вйо» стали лауреатом фестивалю «Червона рута» із задиркуватою піснею «Ґанджа». Гурт зайняв третє місце в жанрі танцювальної музики.

«Фантом-2» — український музичний гурт з Івано-Франківська, який виник у 1996 році і виконував специфічний євроденс. У середині 90-тих вони збирали стадіони, давали по 30 концертів на місяць та виступали на одній сцені з DJ BoBo та гуртом Bad Boys Blue.

Івано-Франківський «Турбо-Техно-Саунд» починався в 1992 році з данс-гурту «Турбо». У 1996, вже у оновленому складі їхній старий хіт «Судний день» добирається до другого місця в хіт-параді «12 мінус 2» (вперше денсова композиція підіймається так високо).

«ВАН-ГОГ» - український синті-поп гурт, який був заснований у 1995 році в Самборі. Через декілька років до гурту приєднуються нові учасники, гурт починає набирати популярність і стає лауреатом кількох фестивалів.

Олександр Пономарьов вже давно здобув своє визнання на поп-сцені. І саме у 1997, після виходу у світ другого альбому «Перша і остання любов», співак збирає повні зали на сольних концертах. А невдовзі стає наймолодшим Заслуженим артистом України.

Реп-гурт «Вхід у Змінному Взутті» заснував рівнянин Олександр Стьоганов у 1989 році. Наприкінці 1996 року гурт переїхав до Києва і отримав контракт у своїх земляків — творчого агентства «Територія А». З того моменту і по 1999 рік «ВУЗВ» давали по 20-30 концертів щомісяця. Альбом «Планове засідання» став найуспішнішою та найскандальнішою роботою колективу. А гурт став найпопулярнішим в своїй категорії.

Андрій Заліско почав займатися музикою ще змалку. У 1995 році вийшла його перша касета з хітом під назвою «Так буває» у стилі поп-рок. У 1997 році Заліско починає співпрацю з «Територією А», гастролює з групами «Ван Гог» і «Фантом-2» і знімає свої перші кліпи.

«Ivanov Down» — український рок-гурт, створений у 1990 році в Києві. Черпаючи своє натхнення в Throbbing Gristle і Psychic TV, в Україні «Іванов даун» стали справжніми музичними дисидентами. Вони запропонували щось таке, що розум людей не міг сприйняти в повній мірі, тому й популярність їх обмежувалась невеличкою кількістю справжніх прихильників.

«Воплі Відоплясова» — український рок-гурт, створений у 1986 році. Саме «ВВ» є засновниками українського рок-н-ролу та нео-стилю етно-рок. Вони першими заспівали рок українською за межами України. І навіть сьогодні «Воплі Відоплясова» — один з найпопулярніших у світі українських рок-колективів, що дає до 200 концертів на рік.

Zachem

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ