Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Цього тижня французи скажуть, де буде сміттєпереробний завод

На цьому тижні французи можуть фіналізувати рішення щодо ділянки, де найкраще і найоптимальніше будувати завод з глибинної переробки відходів. Про це сьогодні, 22 травня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, саме французький уряд і посольство Франції першими прийшли на допомогу Львову у боротьбі із сміттєвою кризою та надали урядовий грант.

«Компанія «Еджіс», яка робила проект рекультивації полігону в Марселі, сьогодні займається у проектній частині рекультивацією нашого полігону. На цьому тижні буде багато презентацій з мешканцями, будемо доносити нашу інформацію. Також вони приступили до роботи над ТЕО самого заводу. Завод буде сучасний, з максимально глибинною переробкою відходів. Думаю, це буде перший такий завод в Україні», - сказав Андрій Садовий.

Він наголосив, що є декілька ділянок, які були нам надані Львівською ОДА і були більш готові для побудови такого заводу.

«Коли буде кінцеве рішення компанії «Еджіс», то воно автоматично буде публічним для громади міста. Французи дадуть висновок щодо тої ділянки, яка найкраще підходить. По «Сірці» був експертний висновок комісії на чолі з академіком Юхновським, яка чітко сказала, що там недопустимим є будівництво будь-якого об’єкту поводження з ТПВ», - пояснив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ