Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Конгресі США стежитимуть за справами українських політв'язнів у РФ

Гельсінська комісія Конгресу Сполучених Штатів зосереджуватиме увагу на розвитку ситуації зі справами Олега Сенцова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка, Миколи Семени та інших українців, ув'язнених в Росії за політичними мотивами. Про це повідомив у четвер під час брифінгу в американському Конгресі керівник апарату Гельсінської комісії посол Девід Кілліон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Справа Сенцова – це тільки один із кричущих випадків величезної несправедливості проти українців з боку російського уряду. Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Семена – це лише кілька імен з цього довжелезного списку, по відношенню до яких застосоване хибне правосуддя через їхні гідні вчинки", - зауважив представник американського урядового агентства.

"Ми будемо зосереджувати увагу не тільки на справі Сенцова, а й на справах усіх цих українців", - підкреслив Кілліон під час брифінгу в Конгресі на тему порушень прав людини в Росії проти українських громадян.

Він також зауважив, що Гельсінська комісія розгляне способи, які можуть допомогти вирішити ситуацію. У цьому зв'язку представник агентства не виключив прийняття офіційної заяви Гельсінською комісією за підсумками заходів, що пройшли останніми днями в контексті порушень прав людини в Росії та незаконного утримання українців у цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Конгресі США відбулися слухання щодо порушень принципів демократії та прав людини в Росії.

Гельсінська комісія США (Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі) є незалежним урядовим агентством Сполучених Штатів, заснованим Конгресом у 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що став основою для діяльності ОБСЄ. Гельсінська комісія складається з членів Сенату США, Палати представників, а також урядовців з Держдепартаменту, Пентагону та Міністерства торгівлі США.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ