Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 10 липня стартує навчання спецпідрозділу поліції

У Львові 10 липня розпочинається навчання спеціального додаткового підрозділу для реагування на виклики особливої складності. Про це 7 липня повідомив начальник Національної поліції у Львівській області Валерій Середа та начальник Національної поліції у Львові Роман Пилипенко під час зустрічі з представниками громадськості.

«Сьогодні визначили, що будемо створювати спільні групи з Головним управлінням Національної поліції у Львівській області. Також планується так зване точкове відпрацювання проблемних місць у центрі Львова. До спільної діяльності залучимо представників інспекторського складу патрульної поліції, до якого увійдуть представники управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області. Плюс дільничні поліцейські. Після проведення перших заходів ми зможемо оцінити ефективність такої форми співпраці», - повідомив Роман Пилипенко.

Фото: Олена Ляхович

За словами Валерія Середи, ідея прийшла після вивчення і аналізу діяльності закордонної системи правопорядку: «Вивчивши закордонний досвід, ми плануємо так само створювати додаткові підрозділі в патрульній поліції. Але це потребує певного часу, адже спершу потрібно набрати персонал, з яким потрібно провести навчання, та перед усім потрібно це вивести на законодавчий рівень».

Навчання цих правоохоронців розпочнеться вже з наступного тижня: «З 10 липня перші 40 патрульних розпочинають навчання за системою «Краут контроль». Після завершення місячного навчання патрульні, які пройдуть курс підготовки, отримають сертифікат. В майбутньому вони виїжджатимуть на виклики більшого рівня складності та небезпеки, коли патрульним буде необхідна підтримка. Також можлива підтримка патрульної поліції під час проведення масових заходів», додав Роман Пилипенко.

За словами Валерія Середи така система реагування вже діє у Києві і має виглядати приблизно таким чином: «Перш ніж залучати додаткові сили, патрульні по приїзду на місце виклику, аналізують ситуацію, чи в змозі вони самостійно локалізувати проблему. Якщо вони відчувають, що їхніх сил недостатньо, то  вони будуть звертатись до диспетчера, який спрямує на місце виклику відповідний екіпаж», - повідомив Валерій Середа.

Поки триватиме навчання поліцейських для додаткової підтримки патрульних, цю функцію виконуватиме спеціальний підрозділ Національної поліції – тимчасова тактична група.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ