Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вимагають ліквідувати управління транспорту

Сьогодні, 13 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Маркіян Лопачак звернувся до міського голови Львова Андрія Садового щодо колапсу мережі громадського транспорту в місті, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Він зазначив, що з початку вересня 2017 року львів’ян фактично позбавили можливості адекватного використання громадського транспорту міста. 

"Щоденно на маршрути не виїжджала майже половина із планової кількості автобусів, абсолютна більшість львів’ян зіткнулись із критичними складнощами доїзду до місць роботи та навчання. Хаос та постійна збитковість у господарській діяльності комунального АТП 1, нездатність усунути з маршрутів недобросовісних перевізників та створити умови для нормального функціонування громадського транспорту – це ті реалії, заручниками, яких сьогодні стало наше місто", - сказав депутат. 

АТП-1 заганяє Львів у борги, - депутат

Він наголосив, що у профільних чиновників відсутнє будь-яке бачення та стратегія розвитку транспорту у Львові, а перевізники не несуть жодної відповідальності за порушення умов перевезень львів’ян. 

Відповідно, у зверненні депутати Львівської міської ради вимагають від міського голови ліквідувати управління транспорту Львівської міської ради "як абсолютно бездіяльну на даному етапі структуру міської ради".

Також депутати пропонують повернутися до виконання притаманних для міського голови обов’язків та особисто і без жодних посередників здійснювати управління міських транспортом аж до моменту повного налагодження його нормального функціонування. 

"Наголошуємо, що при продовженні сьогоднішніх тенденцій місто ризикує потрапити у затяжний стан тотального інфраструктурного хаосу надовго", - зазначив Маркіян Лопачак.

Як повідомляло Гал-інфо, у жовтні відбудуться нові конкурси на перевезення у Львові. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ