Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нью-Йорку офіційно відкрилася 71-а сесія Генасамблеї ООН

13 вересня офіційно відкрилася 71-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Про це інформує Центр новин ООН.

Щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

Раніше Голова 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Могенс Люккетофт оголосив про закриття ювілейної 70-ї сесії.

Могенс Люккетофт нагадав, що делегати 70-ї сесії досягли прогресу в тому, що стосується Цілей сталого розвитку та боротьби зі зміною клімату. Вдалося внести нововведення в процедуру виборів Генерального секретаря, які одностайно підтримали держави-члени ООН.

Головою нової 71-ї сесії став дипломат з Фіджі Пітер Томсон. Він заявив, що до кінця сесії необхідно домогтися прогресу за всіма 17 Цілями в галузі сталого розвитку ООН.

У перші дні роботи нової сесії будуть вирішуватися, в основному, процедурні питання, в тому числі пов'язані з розподілом пунктів порядку денного за шістьма основними комітетами Асамблеї.

Виступаючи на відкритті 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, Генеральний секретар Пан Гі Мун привітав той факт, що новий голова Асамблеї Пітер Томсон вибрав в якості головної теми сесії просування Цілей сталого розвитку в ім'я перетворення світу. Глава ООН зазначив, що перший рік реалізації 17-ти Цілей має вирішальне значення для вироблення національних платформ дій і об'єднання зусиль на міжнародному рівні. Пан Гі Мун закликав домагатися якнайшвидшого вступу в силу Паризької угоди по клімату і нагадав про важливість майбутнього Саміту по мігрантах, який буде проведено 19 вересня.

Виступ президента України запланований на першу половину дня 21 вересня.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ