Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

У справі Грибовицького сміттєзвалища проведено більше як 600 допитів і 17 обшуків, - прокурор

На сьогодні триває розслідування кримінального провадження щодо трагедії на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів. В процесі розслідування було проведено більше як 600 допитів та призначена низка комплексних судових експертиз. Про це сьогодні, 22 липня, під час брифінгу розповів прокурор Львівщини Юрій Квятківський, передає кореспондент Гал-інфо.

«Здійснюється досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищенням рівнем небезпеки, яке спричинило загибель людей, та за фактом службової недбалості посадових осіб органів місцевого самоврядування і за фактом обвалу схилу сміттєзвалища. Здійснено понад 600 допитів свідків. Це місцеві мешканці, депутати, спеціалісти. На підставі ухвал суду здійснено доступ та вилучення документації щодо експлуатації Львівського міського полігону сміття більш ніж у 15 установах. Проведено 17 обшуків за різними адресами, які мають стосунок до експлуатації полігону. Проведено огляд місця події. Досліджується тіло полігону та язика зсуву», - сказав Юрій Квятківський.

За його словами, призначено шість судових експертиз. Він зазначив, що наразі подальші дії прокуратури залежать від швидкості проведення експертиз та отримання висновків.

Як зазначив керівник групи прокурорів, які займаються слідства у цій справі, Остап Сидор, йдеться про інженерно-геодезичну, експертизу з дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки праці під час ліквідації пожежі на звалищі, пожежо-технічну, будівельно-технічну, земельно-технічну експертизи та експертизу з дослідження документації ЛКП «Збиранка».

Юрій Квятківський додав, що на сьогодні нікому не оголошено підозри у вчиненні злочину, адже немає висновків експертиз.

"Ми звертаємося з проханнями, листами, щоб пришвидшити проведення експертиз", - сказав Квятківський.

Він обіцяє, що справа не триватиме роками, адже вона перебуває на особистому контролі не лише у прокуратурі Львівщини, але й у Генпрокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ