Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Унікальна виставка 50/50 в Національному музеї у Львові

Художник Тарас Григорук спільно зі скульптором Віктором Проданчуком презентують унікальну мистецьку виставку в Національному музеї у Львові, повідомили організатори.

27 квітня у Львівському національному музею імені Андрея  Шептицького, на проспекті Свободи 20 о 16.00 відбудеться відкриття виставки скульптора Віктора Проданчука та художника Тараса Григорука під назвою "50/50".

Тарас Григорук – художник, який належить до корифеїв сучасного українського мистецтва і  є представником молодої генерації українських мистців-нонконформістів 20 сторіччя. Виставка його творів приурочена до п’ятдесятиріччя мистця. Художник відомий за межами України, зокрема у Франції, де він навчався в Національній вищій школі образотворчих мистецтв (École nationale supérieure des Beaux-Arts) у Парижі, а його роботи представлені в художніх  галереях, музеях  та приватних колекціях світу. У живописі Тараса Григорука завжди присутні етномотиви Гуцульщини та Карпатського краю. Художник у своїх роботах поєднав здобутки  української та європейської мистецьких шкіл. У творчості митця присутнє прагнення увійти у світовий художній контекст, максимально зберігши національну неповторність. Роботи Тараса Григорука мали успіх на світових аукціонах, зокрема  Сотбіс та Філіпс. Григорук також належить до групи художників, які відродили  український живопис на склі та вивели його з народного у професійний мистецький простір.

Віктор Проданчук працює зі скульптурою, в якій поєднує мотиви Трипілля та ультрасучасне мистецтво, зокрема застосовує новітні підходи до роботи із пластикою. Роботи Віктора Проданчука є неординарними та неоднозначними. Основне завдання його скульптури -- викликати емоції. Тому жодний глядач не залишається байдужим.

Унікальності виставці додадуть роботи, у яких поєднано живопис та скульптуру. Творчий експеримент Тараса Григорука втілився у тому, що полотном для його художніх задумів стали скульптури Віктора Проданчука, а відтак вони удвох стали засновниками  нового мистецького напрямку. 

На відкриття виставки "50/50" запрошені, відомі мистецтвознавці, митці, міський голова Львова та голова Львівської обласної державної адміністрації.

Виставка триватиме до 18 травня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ