Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Маріуполі на місці загибелі воїнів-прикордонників було відкрито Меморіал пам'яті

В Маріуполі під час урочистостей з нагоди річниці визволення Маріуполя від бойовиків було відкрито меморіальний пам’ятник з іменами воїнів-прикордонників, які загинули від рук терористів 14 червня 2014 року. Повідомив Урядовий портал.

Нагадаємо, що того дня в районі заводу «Азовсталь» в Маріуполі була обстріляна із засідки колона автомобілів Державної прикордонної служби. Той день мав бути безпечним, адже напередодні місто зачищали від терористів. Бойовики напали підступно – із засідки. Саму колону чекали і для засідки обрали відкрите пристріляне місце. Спершу трьома пострілами з гранатомету зупинили транспорт. Автомобілі саме направлялися з вантажем провізії та речового майна до підрозділів державного кордону. Обстріл вівся з автоматів та гранатометів, далі включилися снайпери. Військовослужбовці прикордонного відомства почали відстрілюватися. Невдовзі на допомогу побратимам надійшла група з Донецького прикордонного загону, а за кілька хвилин і бійці Нацгвардії. У ході протистояння загинуло 5 прикордонників, це майори Микола Зайцев та Віталій Вінніченко, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов і працівник Олександр Островський. Ще 7 прикордонників у тому бою отримали поранення. 

Пам’ятник було встановлено на пост-мосту, місці, де загинули прикордонники. Поряд з меморіалом встановлений прикордонний стовп – символ української землі, за який прикордонники віддали життя.

На заходи з відкриття пам’ятника та вшанування загиблих воїнів прибули заступник міністра МВС Вадим Троян, перший заступник начальника Східного регіонального управління ДержприкордонслужбиОлександр Луцький, керівництво  міста та штабу АТО, волонтери та гості міста. 

В цей день центром міста Маріуполь також пройшов військовий парад у складі військовослужбовців військової частини 3057 Національної гвардії та Донецького прикордонного загону, працівників обласного управління поліції, бійців добробатів, бійців морської піхоти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ