Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні заблокували вже 50 машин з львівським сміттям, - Садовий

Ситуація з вивезенням сміття зі Львова є критичною. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС із розгляду ситуації щодо проведення робіт на ЛКП «Збиранка», поідом ила прес-служба Львівської міської ради.

За словами Садового, на сьогоднішній день по місту Львову є орієнтовно 1 тис. тонн не вивезених відходів. Станом на ранок є257 майданчиків, які переповнені.

«Всі перевізники Львова заявили, що вони фізично не мають, куди вивозити відходити за межі області. Коли ми минулий раз збирались і виникала така ситуація, ми розблокували той об’єм, який можна було розблокувати по області, але це було орієнтовно 30%, а 70% ми транспортували силами перевізників на полігони в Україні. На сьогоднішній день транспортувати відходи за межі Львівської області є не можливо, бо машини не вертаються», - заявив Садовий.  

Як повідомив міський голова, усі  машини, які сьогодні транспортують відходи за межі Львівської області, є заблоковані. Це приблизно 50 машин по Україні.

«Вони банально не мають можливості рухатися на полігони, тому ми можемо розраховувати тільки на полігони, які є у межах Львівської області. Я звернувся до обласної комісії з проханням невідкладно втрутитись у цю ситуацію, тому що Львів може опинитися у великій екологічній біді. Ми це пережили вже у січні. Я не знаю, кому в голову прийшла така думка одночасно блокувати всі машини, які везуть сміття за Львова, але це особа, яка має дуже сильно не любити людей, щоб ставити їх у таку складну ситуацію. Адже всі наші машини у всіх областях України заблоковані. У мене немає зауважень до роботи поліції у Львові по цьому питанню», - додав Андрій Садовий.

Також мер повідомив, що львів кожного дня продукує 500-600 тонн сміття. Він також попросив  «звернутись до Уряду, щоб пішла команда і львівські машини не затримували».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ