Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вітчизняна освіта має йти в ногу з часом, - Гройсман

Осучаснення програм навчання, технічне переоснащення навчальних закладів дозволить реформувати систему професійно-технічної освіти в Україні, що підвищить якість підготовки фахівців та сприятиме пришвидшенню економічного зростання країни. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час відкриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills Ukraine.

"Ми маємо реформувати систему професійно-технічної освіти для того, щоб кожен, хто навчається у цій системі, був професійним і якісним. Для цього нам потрібно змінити програми навчання, осучаснити їх, надати можливість технічного переозброєння закладів професійно-технічної освіти", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що вітчизняна освіта має йти в ногу з часом для того, щоб забезпечити конкурентоздатність українських випускників.

"Стандарти освіти треба привести до того рівня, коли кожна молода людина, яка закінчує професійно-технічний заклад, може знайти себе у реальному секторі економіки", - наголосив він.

За його словами, у 2015-2016 навчальному році завершили навчання 153,2 тис. кваліфікованих робітників. З них за професією працевлаштовано - 137,6 тис. осіб, близько 90% від загальної кількості випускників.

У той же час на ринку праці спостерігається дефіцит низки спеціальностей, "які мають слугувати на створення національного продукту і пришвидшення економічного зростання": трактористів, сантехніків, зварювальників, швачок, зазначив Володимир Гройсман.

У цьому контексті голова уряду зауважив, що система професійно-технічної освіти має бути адекватною до викликів економіки та готувати спеціальності, що потребує реальний сектор економіки.

"Через професійно-технічну освіту, через її якість ми зможемо досягти пришвидшеного економічного зростання", - зауважив він, підкресливши надважливе значення професійно-технічної освіти для забезпечення стрімкого економічного зростання України.

Також Гройсман наголосив на необхідності переходу від сировинного типу економіки.

"Україна має стати країною, де створюється додана вартість, де створюється кінцевий продукт, який може конкурувати на ринках інших країн. У тому числі ми маємо наситити власною продукцією внутрішній ринок. Це означає, що українці будуть мати нормальну роботу, Україна буде мати нормальну продукцію і ми будемо мати розвиток національної економіки", - зазначив він.

Прем’єр-міністр зазначив, що реформа професійно-технічної освіти є одним з пріоритетів Міністерства освіти і науки та Кабінету Міністрів загалом.

Osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ