Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналіст просить перевірити декларацію екс-банкіра Ігоря Грицака

Редактор львівського правозахисного сайту «Правком» Віктор Корнієнко звернувся до Національного агентства з питань запобігання корупції з проханням перевірити е-декларацію колишнього голови правління збанкрутілого «Укргазпромбанку», а нині – посадової особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Грицака Ігоря Юліановича. Підставою для звернення стали факти, що свідчать про зазначення посадовцем Ігорем Грицаком у декларації, яка охоплює 2016 рік, завідомо недостовірних та неповних відомостей.

У зверненні журналіста вказано, що, відповідно до е-декларації Ігоря Грицака, який працює провідним  професіоналом ФГВФО з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків, все нерухоме майно, яке йому належить, знаходиться  в селищі Славське Сколівського району Львівської області. Ідеться про три земельні ділянки (загальною площею 535, 1000 та 2200 кв. м.) та житловий будинок загальною площею 270 кв. м. (дата набуття права – 27.01.2012 р.).

Окрім того, у своїй декларації Ігор Грицак вказав нерухоме майно, що належить його сину – Грицаку Остапу. Це  квартира і земельна ділянка. Однак інформації про ці об’єкти (зокрема,  щодо дати набуття права,  їхньої загальної площі та місцезнаходження) член сім’ї декларанта не надав.

Водночас в Державному реєстрі прав на нерухоме майно міститься інформація про те, що в курортному селища Славське Сколівського району  Грицаку Остапу належить житловий будинок загальною площею 259,4 кв.м. (житлова площа -103,2 кв. м.).

Особливу увагу голови НАЗК Наталії Корчак журналіст звертає на такі факти.  Будинки батька й сина –Ігоря та Остапа Грицаків в селищі Славське стоять на одній вулиці – Волошина - та використовуються як  відпочинковий комплекс «Карпатська казка», який здається в оренду туристам.  На цій же вулиці є житловий будинок (загальною площею 295,2 кв. м.), що належить директору-розпоряднику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ворушиліну Костянтину Миколайовичу, який приймав на роботу в ФГВФО Ігоря Грицака (після того, як Грицак звільнився з посади голови правління «Укргазпромбанку», що за його керівництва опинився на межі банкрутства).

Окрім того, Віктор Корнієнко у своєму зверненні зазначає, що, згідно даних Державного реєстру прав на нерухоме майно, Остапу Грицаку  в смт. Брюховичі, що підпорядковане Шевченківському району м. Львова,  на праві приватної власності належить чотири земельні ділянки (площею 0.0648 га, 0.0433 га, 0.1081 га, 0.0347 га) та два житлові будинки загальною площею 268,9    та 233,3 кв. м.

Цей факт, вважає журналіст, також може свідчити про зазначення посадовцем Ігорем Грицаком у декларації, що охоплює 2016 рік, завідомо недостовірних та неповних відомостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ