Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року працедавці задекларували понад 61 тисячу вакансій

Живи та працюй в Україні: з початку року працедавці задекларували понад 61 тисячу вакансій, - відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Упродовж десяти місяців 2017 року до Львівської обласної служби зайнятості звернулося 11,4 тис. фірм і компаній (на 1,1 тис. більше ніж в аналогічному періоді торік), які заявили про наявність 61,1 тис. вільних робочих місць, тобто цьогоріч база вакансій, порівняно з січнем-жовтнем 2016-го, зросла на 11,8%.

У службі зайнятості підкреслили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі розпочинається соціальний проект під гаслом: «Живи та працюй в Україні», головна мета якого – донести до широкого загалу відомості про позитивну динаміку, яка спостерігається на ринку праці України. Організатором акції виступила Служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади. У її рамках будуть відбуватися різноманітні заходи (презентації підприємств, масштабні ярмарки вакансій), покликані забезпечити безробітних роботою, а підприємства – потрібним персоналом.

Задля укомплектування вакансій кваліфікованими працівниками служба зайнятості організовує професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних, враховуючи при цьому вимоги працедавців. У січні-жовтні 2017 року здобули новий фах або підвищили рівень професійних знань і компетенцій 9,3 тис. безробітних, із них 2,5 тис. навчалися у Львівському центрі професійно-технічної освіти.

У січні-жовтні цього року за сприяння служби зайнятості місце праці знайшли 46,8 тис. осіб, з них 66,9% забезпечені роботою до надання статусу безробітного. Завдяки оперативному працевлаштуванню чисельність безробітних на Львівщині станом на 1 листопада 2017 року, порівняно з відповідною датою 2016 року, зменшилася на 16,8% (на 2,7 тис.) та становила 13,2 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ