Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівській хвилі Катерина Кухар та Олександр Стоянов розповіли про особисте

Любов як вільна птаха, паста перед виступом та файна львівська ґвара — цим та не тільки дивували найтанцювальніші гості Львівської хвилі.

У Львівській Опері покажуть легендарний балет «Кармен-сюїта»

Сьогодні, 10 березня, з нагоди прем’єри у Львівській опері вистави “Кармен-сюїта” в гості до ведучих Радіо Львівська хвиля — Андрія Великого та Влодка Лучишина завітали артистка балету Національної опери України — Катерина Кухар та її чоловік артист балету Олександр Стоянов.

Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
1/1

Як відомо “Кармен-сюїту” вже сотні разів виконували в Україні та у світі загалом. Та щоразу талановитим виконавцям вдається по-новому пережити та передати глядачам настрій твору. Ось і найвідоміше в Україні  зіркове подружжя прем'єрів — Катерина Кухар та Олександр Стоянов — дали своїм персонажам свіже прочитання.

Любов — це вільна птаха

Кожна вистава — це новий погляд, кожна вистава — це новий настрій. Але ставилась ця вистава майстром Алонсо для Майї Плісецької 1967 році. На той час ця постановка була дуже відверта. Ви лиш уявіть собі, що замість пачки від довгих до найкоротших, замість театрального трико — оголені ноги, відсутні спідниці. Безумовно, що у той час це спричинило балетну революцію — шок.

Загалом “Кармен-сюїта” та “Шахерезада” — це вистави про темперамент, пристрасть, любов і про те, якою жінка може бути деколи свавільною та сексуальною, відвертою та красивою”, — розповіла Катерина Кухар.

Як зауважив партнер Катерини Кухар — Олександр Стоянов, ця партія є однією з найулюбленіших в його коханої

Якщо, наприклад, Катерина готується до таких вистав, як “Жізель”, “Лебедине озеро”, “Ромео та Джульєтта” тощо, то вона ні з ким не розмовляє, вона закривається у собі. Водночас, коли триває підготовка до “Кармен”, то я навіть починаю трохи хвилюватись, адже вона з усіма фліртує”, — зізнається Олександр Стоянов.

На що Катерина Кухар відповіла, що це вона так себе тішить.... (сміються обидвоє)...

Знаєте, вона мені так і каже, що “якщо ти хочеш, аби я була з тобою, то ти мене, будь ласка, не тримай, не закривай”, — привідкрив завісу стосунків Олександр Стоянов.

Сама ж прима пояснює це дуже просто.

Кармен завжди казала, що любов — це вільна птаха. Як там у пісні:“У любви, как у пташки крылья”, — розповіла Катерини Кухар.

Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
1/1

Для нас дієта не страшна

За словами Олександра, їм дієта не страшна. Більш того, апетит той, що треба на заздрість усім.

Як то кажуть, легше вбити, аніж прогодувати”, жартує Катерина про раціон свого чоловіка Олександра. І розповідає, що він ще той ласун.

Здивувало слухачів зізнання прими у тому, що вона пред виставою може з'їсти вуглеводи у вигляді пасти

Також гості зі столиці похизувались та потішили слухачів Львівської хвилі своїми знаннями львівської ґвари. Зокрема, вони влучно вжили такі слова як “канапка”, “файно”, “розчепірочка”.

Балет — це мистецтво молодих

На правду, балетне життя дуже коротке. Адже балет — це мистецтво молодих. Поки ми ще в обоймі — ми залюбки з користю використовуємо цей час на повну”, — пояснює Катерина Кухар. Адже, як правило, розповів Олександр, артисти балету йдуть на пенсію у 40 років.

Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
1/1

Довідка про подiю. Кармен-сюїта у Львові — головна подія весни! Чекаємо вас 10 березня о 19:00 на майданчику Львівського театру опери та балету.

Справжній вечір іспанської пристрасті і у виконанні прими-балерини Національної опери України, судді шоу "Танці з Зірками" і кращої балерини України Катерини Кухар.

(Ekaterina Kuhar) Катерина Кухар – прима-балерина Національної опери України, Народна артистка України, лауреат міжнародних конкурсів. Її запрошують танцювати на кращі балетні сцени світу, а в Україні завдяки її імені балетне мистецтво здобуло більше шанувальників. Катерина Кухар – символ сучасного українського балету. Вона промальовує своїм тілом кожну деталь в танці акуратно та красиво, від повороту голови до кінчиків пальців, а її драматичний талант допоможе глядачеві буквально прожити разом з балериною історію її персонажів.

Фото Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович
1/1

Більше подробиць з особистого та творчого життя можете почути на Львівській хвилі за посиланням.

Brand voice “Львівської хвилі” TAYANNA розкрила таємниці

Довідка про виставу. "Кармен-Сюїта" – шедевр світового балету. Історія про трагічну долю циганки Кармен і сліпо закоханого в неї солдата Хозе, якого вона кидає заради молодого Тореро. Любовний трикутник, який закінчується трагедією не залишить вас байдужими.

Зміст новели Проспера Меріме, який розкривається в опері в чотирьох актах, в балеті ущільнено в один. Біля витоків задуму балету по опері "Кармен" стояла балерина Майя Плісецька. Для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо склав лібрето та хореографію «Кармен-сюїти», а чоловік і композитор Родіон Щедрін написав транскрипцію до балету.

Лібрето: за новелою Проспера Меріме «Кармен»: Альберто Алонсо.

Хореографія: Альберто Алонсо.

Музика: Жоржа Бізе та Родіона Щедріна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ