Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сміттєва криза у Львові: люди заблокували перевалку «Санкому»

22 грудня у Львові на вул. Надійній місцеві мешканці протестували проти того, що тут ТзОВ «Санком» складує львівське сміття. Протестувальники перекрили виїзд вантажівкам з території підприємства, вимагаючи, щоб їм гарантувати, що більше сюди не буде звозитись сміття. Згодом вони розблокували виїзд.

«З червня ТзОВ «Санком» завозить сюди сміття зі всього Львова. Тут уже лежать гори сміття. Це все отруює воду, смердить, тут розвелись щурі», - розповіла Наталя, жителька вул. Світанкової.

Активісти заблокували виїзд трьом вантажівкам, в котрі було перевантажене сміття для відправки на сміттєві полігони в Україні.

1/3

Юрист ТзОВ «Санком» Роман Білецький,зазначив, що на території підприємства не відбувається захоронення сміття. «В травні ЛКП «Збиранка» перестала приймати сміття через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі. Ми вимушені вивозити сміття для захоронення на полігонах всієї України Маємо підписані договори. На вул. Надійна сміття перезавантажується з сміттєвозів у вантажівки», - розповів Роман Білецький.

Він також зазначив, що станом на сьогодні сміття на території підприємства накопичилось внаслідок блокування мешканцями вантажівок. «Якщо нам не перешкоджатимуть, то протягом 2-3 днів сміття з території буде вивезено», - зазначив Роман Білецький.

В подальшому підприємство планує продовжувати перевантаження сміття на цій території.

Втім мешканці прилеглих вулиць налаштовані категорично. Вони вимагають вивезти сміття та перестати завозити нове сміття. «23 грудня в Сихівській адміністрації о 17:30 призначена зустріч з керівництвом "Санкому" і керівництвом Сихівської РА. В нас вимога одна: забрати звідси сміття. Ми можемо потерпіти до 1 січня, але якщо вони будуть продовжувати привозити сміття, ми перекриємо дорогу», - наголосила місцева мешканка Наталя.

За її словами, якщо на їх умови під час зустрічі в адміністрації не погодяться, уже в суботу ( 24 грудня) люди готові перекрити рух на вул. Зеленій.

Як зазначив юрист підприємства Роман Білецький в коментарі журналісту Гал-інфо, вони уже звернулись до міської ради з повідомленням про можливі ускладнення в роботі. «Від сьогодні ми розпочинаємо пошуки нової ділянки для здійснення перезавантаження сміття. Також ми звернулись до міської ради з проханням посприяти нам у пошуках такої ділянки. На жаль, ми бачимо, що сьогодні вивезення сміття перетворилось у політичну гру. Люди блокують вантажівки зі сміттям як на межі області, так і в самій області», - розповів Роман Білецький.

Також він наголосив, що підприємство відкрите до спілкування та хоче знайти порозуміння з місцевими мешканцями. «Ми готові реагувати на звернення мешканців, втім таких звернень з скаргами, починаючи з травня 2016 року, до нас не надходило», - зазначив Роман Білецький.

1/3

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, внаслідок чого троє рятувальників та один еколог_працівник ЛКП "Збиранка" загинули. Відтоді, Грибовицьке сміттєзвалище закрили, а львівське сміття почали вивозити на сміттєзвалища по всій Україні. На сьогодні у Львова немає централізованого сміттєзвалища для захоронення твердих побутових відходів.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ