Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

30 мільйонів на ангар для «повітряної» поліції «розпиляли» за підробленими документами?

Йдеться про результати тендеру Державної установи "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України", що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Збиральна, буд. 28 та керівником якої є Таран Олександр Миколайович.

Його переможцем було визначено одеське ТОВ "Промсталь-Україна", що зареєстровано 08.04.2019 року, та яке подало на тендер документи про «наявність досвіду» за 2017 рік. Тобто за період, коли вказаної фірми ще не існувало.

YouControl — повне досьє на кожну компанію України
YouControl — повне досьє на кожну компанію України
1/2

Нагадаємо: Гал-інфо про цей тендер розповідало у публікації «Як «пиляють» мільйони на закупівлях для «повітряної» поліції», наголошуючи на тому, що тендер поліцейської установи на закупівлю ангару для зберігання авіатехніки розіграли пов'язані учасники. А саме: ТОВ "Промсталь-Україна" (керівником якого вказаний Мороз Олег Костянтинович) – з пропозицією  30,845 млн грн та зареєстроване у Львові  Підприємство об'єднання громадян «Центр Комплекс», директором якого є Хорощак Олександр Дмитрович – з пропозицією 31 млн грн.

При цьому зазначалось, що львівське підприємство, що дуже схоже на підставного учасника-конкурента, виявилось фігурантом кількох кримінальних проваджень, пов’язаних з тендерними зловживаннями та розтратою/привласненням чужого майна.

Увага акцентувалась також на документах пропозиції підприємства  «Центр про «наявність досвіду», згідно яким між учасниками-конкурентами були попередні відносини. Зокрема, на   копії договору від 07 вересня 2018 року, укладеного між «знайомим» ТОВ "Промсталь-Україна", в особі директора Мотречко Світлани Володимирівни, та колективним підприємством «Центр комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (йдеться про попередню назву Підприємства об'єднання громадян «Центр Комплекс»), в особі Хорощака Олександра Дмитровича.   Даний договір стосується виконання львівським підприємством для вищеназваної одеської фірми  комплексу робіт з виготовлення та монтажу «безкаркасного ангара». Загальна вартість даних робіт зазначена у розмірі 1 116 000 грн.

Зауважимо що названий договір виявився укладеним у період, коли  ТОВ "Промсталь-Україна", що зареєстровано 08.04.2019 року, не існувало.

Тепер про документи про наявність досвіду, що були подані на тендер фірмою-«привидом». Йдеться, зокрема, про довідку про наявність досвіду виконання аналогічних договорів, у якій вказана інформація про договори,  що датовані 25 травня 2017 року та 30 червня 2017 року (у період, коли  ТОВ "Промсталь-Україна" не існувало). Також йдеться про копії даних договорів.

З копії  договору від 25.05.2017 року відомо, що він був укладений з одеським ТОВ "ПівденьАнгарбуд" та стосується виконання комплексу робіт з виготовлення та монтажу безкаркасного аркового ангару.

З копії угоди від 30.06.2017 року вбачається, що вона була укладена між  ТОВ "Промсталь-Україна" (якого не існувала) та одеською Приватною аудиторсько-консалтінговою фірмою «ЮГТ» та стосується виконання комплексу робіт з виготовлення та монтажу спеціалізованої складської конструкції. 

З огляду на викладені факти на вищеописаний тендер Державної установи "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України", який, судячи з усього, було проведено  з використанням підроблених документів, обов’язково  мала б звернути увагу Нацполіція. Однак чи зверне?.. Враховуючи, що  дана державна установа  підзвітна та підконтрольна «тій самій» Нацполіції.

І останнє. 28 жовтня 2021 року між Державною установою "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" , в особі директора  Тарана Олександра Миколайовича, та ТОВ "Промсталь-Україна", в особі директора  Мороза Олега Костянтиновича, було укладено договір про закупівлю товарів на 30 845 000 грн. Стосується він закупівлі ангару для авіаційної техніки, місце поставки якого – Черкаська обл., Канівський р-н., с. Пекарі, вул. Лугова, 10.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ