Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

72% українців не знають про можливість застрахуватися від раку – дослідження

Україна посідає 2-ге місце в Європі за темпами поширення раку, за даними Центру громадського здоров'я МОЗ. Водночас всього 28% опитаних знають про існування страхування від онко в Україні. А 8% респондентів вірять, що придбання поліса підвищить ризики захворювання на рак.

Такі дані отримала компанія  Madanes в рамках дослідження «Обізнаність про онкозахворювання і можливості захиститися від них», присвяченого Міжнародному дню боротьби з раком.

«Кожен четвертий чоловік і кожна шоста жінка мають ризики захворіти на рак. Щоденно реєструється близько 400-500 нових випадків виявлення злоякісних пухлин. При цьому в Україні все ще слабо розвинене добровільне медичне страхування (ДМС). А ті, в кого в наявності вже є ДМС, рідко задумуються про такі хвороби як рак, – зазначає директор з розвитку компанії Madanes в Україні Стас Островський. – Згідно з дослідженням, 63% українців не знають, що онко, є виключенням зі стандартних базових пакетів, а відповідно – страховкою не покривається. 72% і зовсім не чули про страхування від онко».

64% респондентів, дізнавшись про існування онкострахування, вважають це явище важливим, а майже 60%, при можливості, готові застрахувати всю сім’ю.

78% опитаних вірить, що рак лікується. Це дійсно так: за статистикою ймовірність повного одужання від онко, на I стадії становить 93%, на II – 75%.

Позитивним є і те, що 53% респондентів пройшли або збираються пройти профілактичну діагностику. Варто зазначити, що за даними ВООЗ, від 30 до 50% всіх онкозахворювань можна попередити: основні інструменти для цього – здоровий спосіб життя і регулярні медичні чекапи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ