Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адвокат: обшук у будинку кримської журналістки не пов’язаний з її роботою

Адвокат Джеміль Темишев заявляє, що російські силовики обшукували помешкання кримської журналістки Ельмаз Абдувелієвої в анексованому Криму не через її роботу, а у справі її батьків.

У коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат заявив, що виключає політичне підґрунтя інциденту.

«Обшук проводився у її батьків у зв’язку з господарською справою. З її професійною діяльністю він ніяк не пов’язаний. Співробітники, які його проводили, навіть не знали, що вона журналістка», – сказав Темишев.

Він відмовився уточнювати подробиці справи, через яку силовики приходили з обшуком в будинок до Абдувелієвої. На даний момент обшук завершений.

За словами Джеміля Темишева, всі дії силових структур відповідали російському законодавству. Він також спростував інформацію про пошкодження дверей у будинку журналістки.

Вранці 2 вересня журналістка Ліля Буджурова повідомила про проведення обшуку в будинку журналістки інтернет-порталу Crimean Tatars Ельмаз Абдувелієвої.

Цей сайт, присвячений культурі, традиціям, мові й історії кримських татар, запрацював на початку серпня.

З 1 квітня 2015 року в анексованому Росією Криму були закриті кримськотатарські ЗМІ медіа-холдингу ATR – телеканали ATR і «Lale», радіо «Мейдан». Цей крок засудили США, Європейський союз, ОБСЄ, Amnesty International, назвавши його подальшим переслідуванням кримських татар на півострові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ