Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

АМУ підтримує закріплення статусу ОТГ за малими містами

Асоціація міст України вітає ініціативу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо надання статусу об’єднаних територіальних громад малим містам і містам районного значення. Про це повідомляють в Офісі реформ у Львівському РВ АМУ.

Розробка відповідного законопроекту, яку Володимир Гройсман ініціював на засіданні уряду 19 червня, дасть цим містами такі ж можливості для розвитку, які сьогодні мають спроможні громади, зокрема, фінансовий ресурс та адміністративні повноваження. Асоціація міст України свого часу виступала з пропозицією щодо надання статусу ОТГ містам районного значення.

Варто зазначити, що вперше Володимир Гройсман уперше висловив цю ініціативу 18 червня на Дні Діалогу з владою в рамках XV Українського муніципального форуму. Виступаючи перед головами громад, він наголосив на необхідності підтримки малих міст і визначив потребу, аби районні центри і міста районного значення отримали статус об’єднаних територіальних громад.

«Ми це зробимо, щоб вони на власному досвіді побачили, що таке децентралізація. Ми змотивуємо їх об’єднуватися і стати сильнішими», – сказав Глава Уряду. Учасники XV Форуму активно підтримали пропозицію, яка сьогодні реалізувалася в ініціативі щодо розроблення відповідного законопроекту.

Також Прем’єр-міністр дав доручення Мінрегіону та Мінфіну розробити механізми цільової підтримки малих міст і міст районного значення з державного бюджету.

Сьогодні на Львівщині є 40 об’єднаних територіальних громад, з них – лише 9 міських: Мостиська, Кам’янка-Бузька, Радехівська, Судововишнянська, Новокалинівська, Ходорівська, Великомостівська, Бібрська та Рудківська. Усього на території області є 44 міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ