Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антикорупційний форум дав старт новій партії під Саакашвілі, - Юрій Романенко

За словами політолога, баланс сил після Майдану починає стрімко змінюватися й Саакашвілі волею-неволею гратиме в цьому процесі одну з фундаментальних ролей.
Фото - facenews.ua

Юрій Романенко пише, що політичний проект Саакашвілі може стати єдиним порятунком для президента та БПП, який відчутно втрачає на прихильності українців. 

Разом із тим, на думку політолога, помилково було би вважати, що Саакашвілі танцюватиме під дудку Порошенка. Щойно він матиме власний політичний проект, його дії стануть ще більш розмашистими. 

Річ у тому, зазначає Романенко, що соціальний капітал екс-президента Грузії грунтується на очікуваннях українського соціуму в боротьбі із корупцією. У цьому сенсі він став заручником гучних і почасти популістських дій на цій ниві. 

"З цієї точки зору, Саакашвілі приречений на те, щоб бити по корупційній будівлі Другої української республіки... І тут я не здивуюсь найбільш несподіваним альянсам, зокрема, з Тимошенко чи Коломойським", - пише Романенко. 

Він зазначає, що Саакашвілі не здатен творити, але він здатен руйнувати й демонтувати всуціль корумповану українську систему влади. Що вже не погано, зважаючи на українську ситуацію. 

Хвиля 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ