Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Back to school: скільки коштує зібрати школяра в 2018

Аналітики OLX напередодні 1 вересня порахували яку ж суму варто виділити батькам, щоб зібрати свою дитину до школи в 2018 році. Сьогодні на платформі зареєстровано понад 100 000 оголошень в категорії "товари для школярів", а середній бюджет на придбання "набору першокласника" може становити близько 2 тис. грн.

Підготовку зазвичай починають з вибору шкільного портфеля. Можна обрати як новий рюкзак, так і вживаний у хорошому стані. В середньому  його ціна становитиме близько 300 грн.

Стандартний набір канцтоварів вартуватиме близько 475 грн. Мається на увазі, що до нього увійдуть укомплектований пенал з 2-ма кульковими ручками, 2-ма простими олівцями, лінійкою, стругачкою, гумкою, набором для малювання (кольорові фломастери та олівці), а також щоденник і комплект з 10 зошитів.

Впоравшись з легким завданням, мами й тати беруться до найскладнішої частини ритуалу підготовки до школи, а саме до пошуку шкільної форми. Серед усіх покупок ця - найдорожча. Комплект зі штанів, 2-х сорочок, туфель і спортивного костюма з кросівками для хлопчика в середньому буде коштувати 1000 грн. Одягнути дівчинку трохи дорожче. Її шкільний гардероб з 2-х блузок, спідниці, шкільного сарафана, туфель, спортивного костюма й кросівок обійдеться в 1105 грн.

Загалом при купівлі комплекту шкільних речей батьки витратять приблизно 1800 грн. Сума може коливатися залежно від якості й кількості товарів.

Довідка.

OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. База ресурсу налічує 10,7 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.

Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії "Купівлі" для IOS і Android за даними SimilarWeb.

На OLX за рік продається товарів на більш ніж 1 млрд доларів, а це половина річного обороту ринку e-commerce в країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ