Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Баригам треба дати по руках, – Тарас Кльофа про тотальну забудову Львова

Кандидат на міського голову Львова від партії «Слуга Народу» Тарас Кльофа не виключає, що новому міському голові Львова навіть доведеться запровадити тимчасовий мораторій на видачу дозволів на будівництво у місті, щоб покласти край тотальній та безладній забудові Львова.
Тарас Кльофа

«Львів тотально й безжально забудовують. Інколи щільність забудов така, що це просто якісь вулики, а не житло для людей. Це треба припинити», – на це зауваження журналіста Тарас Кльофа у передвиборному інтерв’ю відповів: «Без обговорення. Баригам треба дати по руках. Не виключаю, що навіть доведеться запровадити тимчасовий мораторій на видачу дозволів на будівництво. Щоб з’ясувати хто і що будує, на яких умовах. Що в нас із Генеральним планом? Це документ обов’язковий до виконання чи так папірець?

Річ не в тому, що багато будують, адже це інвестиції, це додатковий людський капітал для міста. Але не може бути так, що вже чотири квартали збудували, як у районі тої ж таки вулиці Вернадського, але жодного дитячого садочка звести не спромоглися.

Вже порахували, що у Львові за останні роки збудували приблизно 300 нових житлових комплексів, і вони здебільшого лягли додатковим непосильним навантаженням на чинну соціальну та інженерну інфраструктуру. Додайте до цього суцільні затори, і через короткий час нам усім захочеться втекти з такого міста».

Також кандидат на міського голову Львова від партії «Слуга Народу» Тарас Кльофа наголосив на тому, що безконтрольна забудова завдає непоправної школи історичній архітектурі Львова.

«Ми якось непомітно і безповоротно втрачаємо історичний Львів, зникають звичні краєвиди. Це найстрашніший злочиню як проти древнього, так і проти майбутнього Львова. Тому я часто думаю про те, що архітектурна поліція у Львові – це ідея, яка заслуговує на увагу», – додав Тарас Кльофа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ