Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брюховичі та Винники залишили у складі Львівської ОТГ

Кабінет міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області. Згідно затвердженого плану Брюховичі та Винники залишились у складі Львівської ОТГ.

Згідно затвердженого плану до складу Львівської ОТГ увійшли наступні громади:

  • Львівська
  • Брюховицька
  • Винниківська
  • Грибовицька
  • Грядівська
  • Дублянська
  • Зашківська
  • Лисиничівська
  • Малехівська
  • Рудненська
  • Рясне-Руська

Також на засіданні Кабміну озвучили пропозицію додатково включити до Львівської ОТГ Сокільницьку та Мурованську територіальні громади.

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей».

24 січня 2020 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 34 «Про внесення змін до Методики формування спроможних територіальних громад» (далі - Постанова), якою зазначена Методика викладена у новій редакції. У новій редакції методики запроваджено критерії оцінки рівня спроможності громад. Результати оцінки рівня спроможності враховуються під час розроблення проекту перспективного плану.

Відповідно до частини третьої статті 11 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та на виконання пункту 2 Постанови обласною державною адміністрацією розроблено проект нового перспективного плану формування територій громад Львівської області у відповідності до критеріїв Методики формування спроможних територіальних громад та з охопленням всієї території області, який листами від 24.02.2020 № 5/4-1533/0/2- 20/1-11 та від 17.03.2020 №5/4-2175/0/2-20/1-11 направлено до Кабінету Міністрів України.

Затвердження перспективного плану забезпечить формування спроможних громад, здатних надавати населенню якісні послуги.

В свою чергу, для громад, як наголосив Денис Шмигаль, - це стане не тільки новим рівнем відповідальності, а й одночасно - новим рівнем можливостей, «коли люди обирають як їм зручніше жити, де будувати школу, де відкривати дитсадок. Модератор життя на місцевому рівні - відтепер місцеві мешканці, а не чиновник, який може бути не так зацікавлений в облаштуванні комфортного життя громади».

«Звичайно, що це лише одна з частин реформи децентралізації, яка буде надалі впроваджуватися і, я переконаний, буде завершена успішно, бо цього вимагає суспільство», - заявив Денис Шмигаль, додавши, що попереду країну чекають не менш важливі рішення у цьому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ