Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бюджет-2022: на вигульні майданчики у Львові не виділили жодної копійки

Як повідомила сьогодні заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, на Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2022 рік не виділили жодної копійки.

Сьогодні у Львівській міській раді відбулися консультації з громадськістю щодо представлення проєкту ухвали "Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік "

"В титульних списках, які ми зараз озвучували, немає стрічки на вигульні майданчики", - зазначила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові прийняла Львівська міська рада у 2019 році. Період виконання програми становив 2019-2023 роки. За підрахунками, на її реалізацію було необхідно 24 мільйони гривень.

Відповідно до етапів виконання Програми, за період 2019-2021 роки у Львові повинні були облаштувати: 9 тренувально-вигульних майданчиків, 6 вигульних майданчиків та 51 прогулянковий маршрут.

Станом на кінець 2021 року у Львові облаштували 2 тренувально-вигульні майданчики та провели тендер на облаштування 30 прогулянкових маршрутів. Всі решта зобов'язання були повністю провалені.

Нагадаємо, як повідомляв в коментарі Гал-інфо начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Владислав Іванов, цього року ймовірно відбудеться тендер на побудову вигульного майданчика для собак. Відповідний тендер вже розігрували, але скасували "у зв'язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг".

Також, як повідомили джерела Гал-інфо, у вересні на одній з нарад в ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що був вражений облаштованим першим в Україні сенсорним садом для собак поблизу ЛКП "Лев" та цікавився темпом побудови вигульних майданчиків, наголошуючи на їхній пріоритетності та необхідності, а також запевняв, що гроші знайдуться і необхідно збільшити темпи.

Водночас у вересні 2021 р. заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк в коментарі Гал-інфо запевняла, що в міському бюджеті таки є кошти, щоб побудувати до кінця року 2 вигульні майданчики.

Гал-інфо звернулося до Андрія Садового по коментар щодо виконання програми, але відповіді наразі ми не отримали.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ