Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через дії уряду міста Львівщини втратять 147 млн грн

Кабінет міністрів вніс зміни до розпорядження №500-р від 10.07.2019 року і змінив розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток, зменшивши її загальний обсяг на 1,7 млрд грн. Через це міста Львівської області втратять понад 147 млн. грн.

Як зазначила консультант з бюджетних питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Ярослава Пишник, фактично містам Львівщини виділено лише 35,4% коштів від передбачених розпорядженням №500-р. попереднього уряду.

За її словами, новим розпорядженням Кабінету міністрів взагалі не передбачені кошти субвенції Сокалю, Сколе, Соснівці, Мостиськам, Ходорову, Радехову та Бібрці. Місту Винники визначено лише 1,4 млн. грн із передбачених 13,млн. грн або 10,4%, а м. Стебнику – 1,5 млн. грн із передбачених 16,7 млн. грн. Крім цього, по окремих містах кошти виділено на районні бюджети, отже їх буде розподіляти районна влада.

«Внесення таких змін наприкінці року, коли органи місцевого самоврядування виконали певний обсяг робіт, отримали акти виконаних робіт і не можуть за них розрахуватись, неприпустимо, адже це ляже великим тягарем на бюджети громад у 2020 році, – зазначила Ярослава Пишник. І додала: Асоціація міст України звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням не погоджувати, запропоновані Урядом зміни щодо розподілу субвенції на соціально-економічний розвиток та залишити розподіл у попередній редакції».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Львівщині створюють ще одну ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ