Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чергове сумнівне банкрутство у Львові: справа ТзОВ "Технопак"

У Львові через госпсуд розпочато банкрутство чергового боржника перед податківцями – з боргом майже 3 млн. грн. Йдеться про ТзОВ "Технопак", директора якого кілька років тому було звільнено від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків у великих розмірах).

Господарський суд Львівської області під головуванням судді Лідії Чорній ухвалив відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Технопак", що заборгувало податковим органам 2 845 489,18 грн.

Йдеться про заборгованість перед Головним управлінням Державної податкової служби у Львівській області, за заявою якого і було відкрито справу про банкрутство (згідно ухвали госпсуду від 29.01.2020 року).

У даній ухвалі на підтвердження наявності заборгованості зазначено, зокрема, відомості про те, що кошти в сумі 2 845 489,18 грн. з ТзОВ «Технопак» в дохід Державного бюджету України було постановлено стягнути ще в 2013 році. Згідно постанови Львівського окружного адміністративного суду від 14.08.2013 року за позовом ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області до ТзОВ «Технопак», який було задоволено.

Водночас інформацію про те, як утворилась значна частина вищеназваної заборгованості, вдалося віднайти в ухвалі Сихівського районного суду м. Львова від 03.08.2017 року. Дане рішення стосується звільнення від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків у великих розмірах) у зв'язку із закінченням строків давності засновника та директора ТзОВ «Технопак». В ухвалі, зокрема, вказано, що внаслідок умисних дій директора ТзОВ «Технопак» в період червня-грудня 2009 року, було занижено сплату податку на додану вартість в загальній сумі 1 294 240 грн.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Технопак", що спеціалізується на виробництві тари з пластмас, було зареєстровано 19.10.1995 року. Керівником та співзасновником товариства є Степанов Олег Валентинович. Ще одним співзасновником - Костенко Ірина Валентинівна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ