Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому Львівводоканал вимикає воду під час карантину?

Фото: Львівводоканал
Фото: Львівводоканал
1/2
У прес-службі ЛКП "Львівводоканал" повідомили чому підприємство змушене вимикати водопостачання за деякими адресами під час карантину.

У зв’язку із останньою аварією на магістральному водогоні Карачинів-Львів ми отримали хвилю обурення та запитань від львів’ян на кшталт: "Як можна вимикати воду під час карантину!?". Надаємо роз’яснення щодо цього.

"Львівводоканал" не проводить планових робіт і НЕ ВІДКЛЮЧАЄ ВОДУ на час карантину. Ми виконуємо ВИНЯТКОВО аварійно-відновлювальні роботи, без проведення яких водопостачання не можливе.

Водопостачання призупиняється, коли:

  • на трубопроводі трапився порив. Якщо прориває трубопровід, який постачає воду до вашого будинку, її не буде доти, доки ми не відновимо цілісність трубопроводу або не прокладемо нову ділянку трубопроводу.
  • із ладу вийшла засувка. У випадку, якщо стара засувка перестає виконувати свої функції, — вона закривається. Це не дає воді рухатися до вашого будинку. Щоб ви знову були з водою, ми змушені замінити її.
  • знеструмлені наші об'єкти — водозабори або насосні станції. У випадку аварійних відключень від енергопостачання можливе тимчасова зупинка водопостачання.

Зверніть увагу, що водопостачання може бути відсутнє через роботи на внутрішньобудинкових мережах, тому, якщо у вас відсутня вода, але ви не знайшли своєї адреси у переліку тих, за якими наші бригади проводять аварійно-відновлювальні роботи, — зателефонуйте Вашій управляючій компанії або ОСББ. Ремонтні роботи на внутрішньобудинкових мережах — це компетенція власників мереж.

Перелік робіт інших комунальних служб щоденно оприлюднюється на сайті гарячої лінії міста 1580.

Цілодобова гаряча лінія ЛМКП "Львівводоканал"» (звернення щодо зменшення тиску води, витоків води, погіршення якості послуг тощо):

короткий номер 15-51 (для стаціонарних телефонів) або +38 (032) 259-15-50, +38 (032) 259-15-51 (для дзвінків з мобільного).

З огляду на складну ситуацію, у якій ми разом опинилися, увесь колектив підприємства буде вдячний львів’янам за розуміння, повагу і підтримку у цей непростий час.

Нагадаємо як писало Гал-інфо, 23 березня у Львові, Винниках та Брюховичах заплановані вимкнення електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ