Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатам презентували бачення влади щодо поводження зі сміттям

Сьогодні, 9 лютого, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко озвучив депутатам інформацію про підготовку Стратегії поводження з твердими побутовими відходами. Депутати відзначили, що стратегія має гарні картинки презентації, але не дає відповіді на питання, які турбують львів'ян.

Як зазначив Андрій Москаленко, що шляхом сортування сміття на фракції за п'ять років Львів на 30% зменшить кількість сміття.

Депутати наголосили, що потрібно працювати з дошкільними закладами. Немає відповіді, де буде сортування, поки будуть вчити людей поводження з ТПВ.

"До кінця стратегії я не почув. Чим ми будемо зайняті ці роки, крім навчання?", - запитав депутат Ігор Зінкевич.

Також депутати наголосили, що стратегія не говорить, який завод потрібен Львову і що буде з полігоном, зрештою, куди дівати львівське сміття, адже скоро весна.

"Надішліть мені цю презентацію на електронну пошту і я буду показувати її людям, коли знову будуть переповнені смітники і люди писатимуть, куди дівати сміття", - сказав голова фракція "Свобода" Маркіян Лопачак.

Москаленко сказав, що в цьому році вже має початися процес будівництва заводу і триватиме 1,5-2 роки. 

Голова фракції УГП Тарас Чолій попросив розповісти більше конкретики, цифри та вартість такого заводу. Однак, Москаленко не зміг дати конкретної відповіді.

Депутати наголосили, що на сьогодні вони мали б вже затверджувати програму, а не слухати стратегію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ