Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Депутати Львова погодилися взяти кредит на сміттєпереробний завод

Сьогодні, 17 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати погодили умови кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту поводження з ТПВ у Львові. "За" проголосували 38 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Нагадаємо, що 21 липня 2017 року між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку (надалі – ЄБРР) було підписано угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування з метою реалізації інвестиційного проекту модернізації інфраструктури поводження з твердими побутовими відходами, включаючи збір відходів, переробку, утилізацію та рекультивацію полігону в с. Грибовичі в об’ємі першочергових заходів.

Для подальшої реалізації намірів залучення кредитного фінансування з метою реалізації проекту поводження з твердими побутовими відходами у Львові Львівській міській раді необхідно погодити позичальнику умови, на яких буде отримано кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, а також надати гарантію для забезпечення боргових зобов’язань у встановленому порядку. 

Позичальником є Львівське комунальне підприємство «Зелене місто».

Обсяг кредиту становить 25 млн. євро, включаючи: транш на суму до 20 млн. євро, що буде наданий ЄБРР та транш на суму до 5 млн. євро, що буде наданий Фондом Чистих Технологій ЄБРР. 

Строк кредиту починається з 2018 року на 13 років (до 2031 року) з пільговим періодом 3 роки (2018-2021 роки).

Схема погашення кредиту: двадцятьма рівними піврічними платежами з початком погашення після завершення пільгового періоду.

Розміри процентної ставки складаються з 6-місячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor).

Українська галицька партія заявила, що не буде підтримувати питання, адже ні громаді, ні депутатам не пояснювали як виглядатиме сорутвання та переробка сміття.

Інші депутати такиж заявляли, що не можу ь голосувати за таке питання, адже не можуть пояснити мешканцям, що буде на вул. Пластовій. Проекту сімттєпереробного комплексу депутати не бачили. 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що для того, аби був проект, треба мати кошти.

"Щоб був проект - треба гроші, а поки нема грошей - не буде і проекту", - сказав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ