Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати внесли зміни до бюджету Львівщини

Сьогодні, 25 жовтня, під час засідання сесії Львівської облради депутати внесли зміни до показників обласного бюджету та до обласних програм. "За" проголосувало 49 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Загальний обсяг доходів збільшили на 54,2 млн грн, а загальний обсяг видатків  - на 61 млн грн. Перевиконання обласного бюджету становить понад 52 млн грн..

Відповідно, депутати виділили 5,3 млн грн на зарплати та стипендії в ПТУ області; на премії освітянам – 200 тис. грн.

Депутати передбачили 640 тис. грн на житло для дітей сиріт, яким виповнюється 23 роки. Також на утримання "Львів-ТБ" виділили 1,2 млн грн. 

Також депутати виділили 1,2 млн на проведення Інтернету в школах. Щоправда, як було пояснено, Інтернет проведуть в школах не усіх районів області. 

На енергоносії для галузі охорони здоров’я виділили 19,6 млн грн; на пам’ятні знаки загиблим в АТО передбачено 700 тис. грн; ще 960 тис. грн виділили на нагороди паралімпійцям.

Фракція "Свободи" заявила, що зміни до бюджету вносять непрозорою, тому не голосуватиме за ці зміни.

Інші депутати наголошували, що розподіл коштів відбувається несправедливо щодо районів.

Депутат Олег Панькевич наголосив, що цього разу "кошти ділили вночі".

Заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин сказала, що є статті бюджету, як-от, зарплати освітянам та медикам, і поруч із ними такі статті, які викликають дуже багато запитань.

Отже, згідно з проектом рішення щодо внесення змін до обласних програм, депутати внесли зміни до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом та ремонтом доріг. Депутати збільшили загальний обсяг фінансових ресурсів, Передбачених на програму, на суму 26 млн грн.

Також внесли зміни до Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівщини, збільшивши обсяг фінансового ресурсу на 2 млн грн.

Ще на 2,55 млн грн збільшили фінансовий ресурс програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини. 

Також депутати внесли зміни до програми "Охорони і збереження культурної спадщини Львівської області" зміни стосуються реставрації низки дерев'яних церков.

На виготовлення проектно-кошторисної документації для ревалоризації комплексу Архикатедрального собору Св. Юра з прилеглими територіями у Львові виділили  300 тис. грн.

На пошуково-дослідницькі роботи на території Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" у Львові - 80 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ