Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

''Державна комісія ТЕБ і НС сьогодні розгляне введення червоної зони на Львівщині'', - Чемерис

На Львівщині понад тиждень показник захворюваності стабільно перевищує 2 тисячі підтверджених позитивних випадків, а динаміка госпіталізацій щоденно зростає.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Він зазначив, що кількість викликів та виїздів бригад екстреної медичної допомоги також щоденно збільшується. За останній тиждень кількість виїздів збільшилася майже вдвічі - зі 100-110 викликів на день минулого тижня до 180 та більше упродовж цього.

Окрім того, кількість госпіталізованих дітей також залишається великою - понад 180 дітей знаходяться у стаціонарах області; щоденно у медичні заклади Львівщини госпіталізують від 20 до 30 дітей.

''Поступають діти різних вікових категорій з симптомами гарячки, яку не можна подолати в домашніх умовах. Вірус характеризується надзвичайною заразністю та вражає верхні дихальні шляхи, тому багато хто сприймає подібні симптоми за звичайний грип, продовжуючи контактувати з іншими, чим самим наражаючи на небезпеку оточення. Вкотре звертаюся з проханням: усі, хто починає відчувати перші симптоми ГРВІ, самоізолюйтеся вдома та зробіть ПЛР або швидкий тест, адже лише таким чином ви можете вберегти як своє здоров'я, так і не наразити на небезпеку захворювання інших людей'', - сказав Орест Чемерис.

Також він наголосив на важливості бустерної дози.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ