Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двох зареєстрували, двом відмовили: ЦВК оновила дані щодо заявок на кандидатів у президенти

Ще двох кандидатів на посаду Президента України зареєстрували у Центрвиборчкомі. Ними стали самовисуванець Роман Безсмертний та народний депутат, кандидат від партії "Відродження" Віктор Бондар. Таким чином нині вже зареєстровано 30 кандидатів на посаду глави держави і це є рекордом за всі роки незалежної України.

Проте водночас ЦВК відмовила у реєстрації висуванцю від Партії захисників України Тарасу Костанчуку та самовисуванцю Наталії Земській, пише "Укрінформ".

Зазначається, що запропоновані у передвиборчій програмі Костанчука заходи "порушують Конституцію України, запроваджують дискримінацію за професійною ознакою, пропагандують насильсьство" і суперечать встановленим Конституцією України правам і свободам людини. Йдеться про пропозицію введення смертної кари за корупційні злочини, держзраду.

Крім того, ЦВК відмовила Наталії Земській в реєстрації кандидатом у Президенти через невідповідність поданих нею документів вимогам чинного законодавства. Відтак, у реєстрації відмовили вже 25 охочим.

Так, зокрема, серед охочих очолити державу вже зареєстровано Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев'янка і Миколу Габера.

Вибори президента призначено на 31 березня, реєстрація кандидатів відбувається до 8 лютого (документи приймали до 3 лютого включно).

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ