Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічні комплекти «ECO AID»: як очистити довкілля від аварійних розливів нафти

Зазначимо, основними джерелами антропогенного забруднення середовища є виробники енергії (ТЕС, АЕС, ГРЕС, сотні тисяч котельних).

Усі промислові об’єкти (в першу чергу металургійні, хімічні, нафтопереробні, цементні, целюлозо-паперові), екстенсивне сільськогосподарське виробництво із застосуванням надмірної кількості пестицидів, військова промисловість і військові об’єкти, автотранспорт та інші види транспорту, гірниче виробництво забруднюють довкілля сотнями токсичних речовин, шкідливими фізичними полями, шумом, вібрацією та теплом.

У даний час негативні впливи людини на довкілля нерідко приводять до непередбачуваних змін в екологічних системах. Забруднена хімічними речовинами вода не придатна для використання в харчовій промисловості і в побуті, наносить шкоду здоров’ю людини. Забруднення ґрунту впливає на його родючість.

Нафта і нафтопродукти належать до числа найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин природних вод та грунтів. Крім вуглеводнів, в них знаходяться кисне-, сірко- і азотвмісні сполуки. Малосірчисті нафти містять до 0,5% сірки, високосірчисті – понад 2%. Вміст азоту і кисню коливається від десятих долей до 1,2-1,8%. У нафтах виявлено понад 20 різноманітних елементів (V, Ni, Ca, Mg, Fe, Al, Si, Na та ін.)

В умовах зростання загроз забруднення довкілля хімічними речовинами, питання пошуку рішень і швидкого реагування на загрози набувають значної ваги. Негативний вплив хімічних токсичних речовин на екологічну ситуацію в регіонах з розвинутою промисловістю може бути послаблений.

Для ліквідації технологічних, аварійних витоків нафтопродуктів на морських суднах, на території автозаправних станцій, сховищ нафтопродуктів, автопідприємств, СТО, автостоянок, гаражних кооперативів, а також на інших об’єктах, де використовуються нафтопродукти використовують Екологічні комплекти для ліквідації проливів нафтопродуктів «ECO AID».

Екологічний комплект для ліквідації проливів нафтопродуктів «ECO AID» (ЕКОкомплект «ECO AID») –  це компактний, мобільний набір необхідних засобів для швидкого збору пролитих масло/нафтопродуктів з поверхні ґрунту, асфальту, бетонної підлоги, для запобігання потрапляння нафтопродуктів у зливову каналізацію.

Головне призначення ЕКОкомплекту «ECO AID»– вирішення проблеми утилізації нафтовмісних відходів.

До складу ЕКОкомплекту «ECO AID» входить сорбент глауконіт чи біосорбент, сорбуючі бони та подушки, абсорбуючі серветки, пакети для відходів, захисні маслостійкі рукавички, сумка для зберігання та інструкція по використанню.

Мінеральний сорбент глауконіт за ступенем впливу на організм людини відноситься до 4-го класу небезпеки. Він не виявляє місцевої дії на неушкоджену шкіру. Глауконіт не утворює токсичних сполук у повітряному середовищі, не горить, вибухобезпечний.

Поверхневе внесення сорбенту «Глауконіт» застосовується для нейтралізації забруднення верхніх шарів ( до глибини 0.4-0.6 метрів) зони аерації. Фізично цей метод означає перемішування сорбенту і забруднюючої речовини в межах ураженого ґрунту.

Сорбент – біодеструктор - це сорбент нафти нового покоління з сорбційною та деструктивною активністю до вуглеводнів нафти. Він допомагає ліквідувати розливи нафти та витоку будь-яких обсягів нафтопродуктів на воді, ґрунті та твердих поверхнях. Є унікальним природним абсорбентом нафти, у складі якого містяться бактерії-деструктори для біодеструктивного впливу на вуглеводневмісні сполуки.

Який порядок використання ЕКОкомплекту «ECO AID»?

У разі незначного проливу нафтопродуктів на тверду поверхню пляма обробляється тонким шаром сорбенту до його насичення. Ознакою насичення є його потемніння.

У разі, коли кількість пролитого нафтопродукту настільки велика, що пляма розтікається, вживаються  дії до її локалізації (обробка по периметру), що не дасть змоги до подальшого розповсюдження забруднення. Також, як огородження, можуть бути використані мінібони.

Якщо з якихось причин забруднення не було ліквідовано і пішов дощ, в першу чергу потрібно огородити кільцем з бонів колодязь зливневої каналізації для запобігання проникнення туди нафтопродуктів. Для протирання металевих, окрашених поверхонь після використання препарату препарату необхідно скористатися сорбуючими серветками та обезжирюючим  засобом.

Після використання міні бони та серветки слід утилізувати з побутовим сміттям.

Способи ліквідації наслідків впливу хімічних токсичних речовин можуть бути наступні: спорудження інженерно-геохімічного бар’єру, поверхневе внесення сорбенту, бонові загородження, сорбентна рекультивація.

Фахівці Компанії «Центр ЛТД» володіють відповідними знаннями, мають позитивну репутацію та досвід і можуть проконсультувати вас з питань пошуку рішень і швидкого реагування на загрози забруднення довкілля хімічними речовинами. Більше про ЕКОкомплект «ECO AID» на нашій сторінці: center-ltd.com.ua

Контакти для надання індивідуальної пропозиції та придбання ЕКОкомплекту «ECO AID»: 79026, Львів, вул.Сахарова, 41, 380 96 781 05 37, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ