Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти назвали норми споживання натурального меду та анонсували ціни

Щоб натуральний мед дав користь організму, його потрібно споживати регулярно: таку рекомендацію озвучили експерти під час Інтернет-конференції «Купити мед з користю та без ризику», що відбулася в середині травня у Києві.

Зазначимо, як і будь-який інший продукт, мед не варто споживати надміру. Добова норма для дорослого – 1-2 столові ложки на день (це приблизно 25-50 г меду), для дітей старших 2 років – 1-2 чайних ложок. Таким чином, доросла людина може споживати 1 літр меду за місяць. Людям, що страждають алергією, з приводу споживання меду треба обов’язково порадитись із лікарем, також з особливою обережністю треба підходити до споживання меду діабетикам.

Ціни на мед нового врожаю ще не визначені, але експерти прогнозують 150-200 грн. за 1 літр для травневого і акацієвого. Різнотрав’я, соняшник, гречка будуть дешевші.

В той же час, експерти зазначають, що ціна на мед минулого врожаю зараз коливаються від 90 до 130 грн. за 1 літр.

«Ми радимо купувати мед безпосередньо у пасічників. Купуючи мед напряму з пасіки, Ви можете бути упевнені в його натуральності та якості. Краще всього знайти «свого» бджоляра і стати постійним покупцем. Тим більше. Що передові пасіки вже мають свої Інтернет-магазини, і купити мед та інші продукти бджільництва сьогодні є можливість у кожного бажаючого», - зазначають експерти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ