Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фермер, який кликав Путіна «навести порядок в Польщі» може сісти до в’язниці

Фермеру, який у вівторок під час акції протесту вивісив на тракторі прапор СРСР і плакат з гаслом «Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими урядовцями», були пред'явлені офіційні звинувачення.
Фото з мережі Інтернет

Про це повідомляє Onet.

Співробітники поліції затримали водія трактора, провели фото- та відеофіксацію, вилучили банер і прапор. У п’ятницю його викликали на допит.

Речниця Регіональної прокуратури Глівіце Йоанна Сморчевська повідомила, що Пьотр Г. вислухав звинувачення в підбурюванні до агресивної війни проти Польщі, вихвалянні агресії Росії проти України і пропаганді комуністичної ідеології.

Польський фермер відмовився давати пояснення. Прокуратура застосувала до нього запобіжні заходи у вигляді поліцейського нагляду та майнової поруки. Йому може загрожувати покарання до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, поліція Польщі порушила кримінальну справу стосовно фермера, який на акції протесту на кордоні з Україною вивісив на своєму тракторі плакат із закликом до російського диктатора Володимира Путіна «навести лад».

Раніше на польській залізничній станції невідомими особами були пошкодженні три українські зерновози з ріпаком, які прямували транзитом до Гамбурга (Німеччина). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ