Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фондосховище в "Шевченківському гаю" буде сучасним та мультифункційним

Як розповіла в коментарі Гал-інфо директор департаменту розвитку Львівської міської ради, в.о. начальника управління культури Львівської міської ради Наталія Бунда, питання фондосховища в музеї народної архітектури i побуту у Львові імені Климентія Шептицького є одним з амбітних пріоритетів.
Наталія Бунда

Як зазначила Наталія Бунда, з фондосховищем у Львівському скансені є одна велика проблема - його відсутність. Вона додала, що управління культури Львівської міської ради цього року планує завершити амбітне будівництво інформаційно-освітнього центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, щоб вже наступного року розпочати роботи стосовно фондосховища музею.

На даному етапі команда музею отримала вивчити досвід інших фондосховищ, для того, щоб напрацювати власний сучасний проєкт.

"Коли я потрапила в нинішнє фондосховище музею, то я була вражена. Ходячи по території серед загальнодоступних експонатів, відвідувачі не задумуються, що у них в кімнатах зберігаються такі фонди. Починаючи від 13 століття.

Тому наше завдання не лише забезпечити належні умови для збереження фондів, щоб їх можна було репрезентувати, виставляти, але і забезпечити частину фондосховищ, щоб вони були відкриті для людей. Це буде як додаткова атракція.

Також є важливим забезпечити майстерні. Адже вони самі реставрують свої картини, сорочки інші експонати. Необхідно щоб це теж було.

Відповідно зараз формують технічне завдання, є попередній ескізний проєкт, але ми будемо його доопрацьовувати, обговорювати, залучати іноземних спеціалістів, напрацьовувати проєкт який би був актуальним не тільки сьогодні, а й на 15 років наперед. Адже будь-яка нова будівля в місті має створювати новий зміст", -  додала Наталія Бунда.

Нагадаємо, як вчора повідомляло Гал-інфо, в.о. начальника управління культури Львівської міської ради Наталія Бунда розповіла деталі конкурсу на посаду директора музею "Шевченківський гай".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ