Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Габаритно-вагові комплекси на Львівщині бережуть дороги, - міністр

Робота габаритно-вагових комплексів (ГВК) на Львівщині змусила водіїв та власників вантажівок перейти на формат роботи з дотриманням вагових параметрів. Про це 1 вересня 2016 року, інспектуючи роботу габаритно-ваговий комплекс на одній з доріг неподалік Львова, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Габаритно-вагові комплекси на Львівщині спрацювали на 100%. Маємо ситуацію, коли всі вантажівки намагаються дотримуватися вагових параметрів, - повідомив Володимир Омелян. - Мені подобається, що ці комплекси постійно змінюють місце перебування. Це не дає можливості перевізникам передавати інформацію і планувати маршрути в обхід вагових комплексів".

За словами міністра, це чудовий приклад того, як можна зберегти не лише дороги, але й гроші платників податків: "Габаритно-вагові комплекси – це не лише контроль за вантажівками. Це і контроль за дорогами, і збереження грошей платників податків, оскільки вони не викидаються на вітер, а спрямовуються на ремонт доріг, які слугуватимуть довгі роки".

Своєю чергою, голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що уже досягнуто домовленості із депутатами Львівської обласної ради про додаткову закупівлю вагових комплексів. "Кількість відремонтованих доріг на Львівщині є достатньо великою, і не вкладаючи великі кошти, ми зможемо суттєво зекономити", - зазначив очільник області.

На думку Олега Синютки, позитивом є те, що представники бізнесу на Львівщині підтримують цю ініціативу.

"Радехівський цукровий завод, скажімо, прийняв рішення про те, що незалежно від ваги вантажу, який привозять на підприємство вантажівки, фіксуватиметься лише максимально допустима норма, - розповів голова ЛОДА. - Тобто підприємці знають: з якою б вагою вантажівки не заїхали на завод – їм не зафіксують більше, ніж дозволяє чинне законодавство. Я думаю, що ми знайдемо порозуміння і з зернотрейдерами. І таким чином буде ще простіше вирішити дану проблему".   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ