Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Геннадій Зубко: Гендерна рівність дає додатковий поштовх економіці країни

Я впевнений, що в Україні люди повинні мати рівні права незалежно від статі. І зарплату рівну. Чомусь у нас вважається, що за однакову роботу чоловік може отримувати більше. Що жінки традиційно більше повинні займатися дітьми, сім’єю. Це неправильно, несправедливо і несучасно. Про це в інтерв’ю виданню «Факти» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, гендерна рівність дає додатковий поштовх і економіці країни.

«Сьогодні європейські країни, де створені рівні умови для чоловіків і жінок, мають додатковий приріст ВВП. В Україні 24 мільйони працездатного населення. З них вісім мільйонів чоловіків, вісім мільйонів працюючих жінок і вісім мільйонів жінок, які зайняті домогосподарством. Саме зайняті в домашньому господарстві складають той трудовий ресурс, якого не вистачає Україні. Але для них мають бути створені рівні з чоловіками умови для освіти, кар’єрного зростання і заробітку. І такі умови ми зараз створюємо», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що не менш перспективним напрямком є залучення жінок до управління в об’єднаних територіальних громадах. «Сьогодні з 728 громад – 115 очолюють жінки. Я вважаю, що жінки часто більш відповідальні і організовані. Але головне, кожна жінка як господиня в своєму будинку і як мати прекрасно знає, яку саме роботу потрібно зробити в першу чергу, на що звернути увагу, щоб дітям було добре, щоб в будинку було тепло і чисто. Адже територіальна громада – це як сім’я. І тут жінка може проявити всі свої найкращі якості», – заявив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ