Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геріатричному пансіонату планують передати майже 14,5 га комунальної землі

Обласному геріатричному пансіонату планують передати земельну ділянку на вул. Медової Печери, на якій розташований цей заклад. Йдеться про територію, загальною площею майже 14,5 га. Про це інформує ЛМР.
Фото: ЛМР

Відповідний проєкт ухвали мають розглянути завтра, 14 грудня, на сесії Львівської міськради. Документ узгоджений і з керівництвом геріатричного пансіонату, і з Львівською обласною радою. Про це розповів заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Посадовець пояснив, що спочатку закладу для літніх людей передадуть ділянку, площею 12 га.  Пізніше до неї долучать і прилеглу земельну ділянку, площею 2,4 га, яка через рішення голови ОДА з 2010 року формально перебуває в користуванні громадської організації. Місто оскаржує це в суді, відтак, зараз вчиняти жодних дій з цією землею не можна.

«Враховуючи важку юридичну складову, наше земельне управління пропонує діяти так: 12 га землі вже віддаємо геріатричному пансіонату – надаємо закладу дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Щодо 2,4 га –  історія юридично складніша. Це саме та ділянка, яку свого часу голова Львівської ОДА своїм розпорядженням передав у постійне користування ГО інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя». І саме та ділянка, на якій два роки тому з’явилась будівля-примара. Тобто жодної будівлі тут насправді нема, зате на папері є право власності на неї. Схема чистої води. Наразі триває кримінальне провадження і через суди намагаємось скасувати це право власності на неіснуючу споруду. Щойно буде юридичне «просвітління» - на меншу ділянку чекає об’єднання з більшою. Власне це також прописуємо в ухвалі, яку виносимо на розгляд сесії.

Сподіваємось, на одностайність в сесійній залі, адже питання справді важливе й принципове. Мова ж про заклад для літніх людей, що потребують опіки. Але, на жаль, він розташований на дуже привабливій в комерційному плані землі. І намагання «віджати» її у знедолених людей в декого не викликає жодних докорів сумління», - зазначив Любомир Зубач.

У мерії наголошують: позиція міста незмінна – понад 14 гектарів землі геріатричного пансіонату має використовуватись лише для потреб його мешканців.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ