Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГО «За якісний транспорт» написала заяву на чиновників ЛМР

1/2
Як повідомили Гал-інфо в прес-центрі ГО «За якісний транспорт», активісти громадського об'єднання написала заяву на чиновників ЛМР.

ГО «За якісний транспорт» звернулась до правоохоронних органів, щоб вони перевірили законність дій чиновників Львівської міської ради, які внесли зміни в маршрут №54 і зробили його експериментальним. Вони заявили, що маршрут №54 змінює кінцеву зупинку: тепер замість проспекту Червоної Калини автобус буде їхати до ТЦ «Форум Львів».

Згідно з чинним законодавством, якщо роблять експеримент для вивчення пасажиропотоку, то не змінюють одну із кінцевих, а роблять додатковий маршрут, тобто йому присвоюють індифікатор, наприклад, літеру «А».

Маршрут №54 мав би їздити до проспекту Червоної Калини,  а «№54А» мав би їздити в експериментальному режимі для вивчення пасажиропотоку до ТЦ «Форум Львів».

Управління транспорту порушило чинне законодавство тим, що під словом «експеримент» підставили зовсім інше значення, тобто мав би бути додатковий маршрут, а не просто замінити існуючим.

Орім того цей експеримент суперечить по іншому пункту законодавства, а саме можна змінювати маршрут по довжині не більше, ніж на 20%. Зміна однієї з кінцевих є: зміна проспекту Червоної Калини на зупинку ТЦ «Форум Львів» – це більше, ніж 50%, а ці зміни є незаконними.

У зв’язку із тим, що, зі слів чиновників, це є рішенням департаменту, ми звернулись до правоохоронних органів, щоб: вони дослідили законність цього рішення та перевірили чи погоджена схема маршруту поліцією Львова.

Згідно з тою інформацією, яка в нас є, поліція цю схему маршруту не погоджувала. Правоохоронці повинні притягнути до відповідальності водіїв, які їздять не за погодженою схемою і чиновників, які завізували це порушене законодавство. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ