Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Громадські організації вимагають звільнити керівництво Львівського державного телебачення

Громадські організації Львівщини звернулись до Народної ради Львівщини, обласного виконавчого комітету та депутатів Львівської обласної ради з вимогою звільнити генерального директора ЛОДРТК М.Шевчука та його першого заступника Л.Майор.

Зокрема, у звернені сказано: «На даний час велику стурбованість громадськості Львівщини викликають процеси, котрі відбуваються на Львівському телебаченні. Мова йде про так звану «оптимізацію і реорганізацію», автором якої виступає новий генеральний директор Микола Шевчук, а також його перший заступник, скандально відома Людмила Майор. Суть цієї «оптимізації і реорганізації»: фактичне очищення Львівського телебачення від патріотичних програм та професійних, патріотично настроєних журналістів, котрі роками творили українське інформаційне поле Галичини. Все це наштовхує на думку, що цей процес знищення активу Львівського телебачення є спланованою прелюдією до подальшої приватизації Львівського телебачення, підготовка до якої ведеться вже сьогодні...".

Також у зверненні йдеться про те, що "в першу чергу скорочено 67 працівників, серед яких знані у Львові журналісти, такі як Любов Козак, Юрій Євтушик, Софія Кохмат, Ярослав Фейло, Анатолій Очколас, Василь Глинчак, Петро Остапишин, Леся Пержило, Петро Савчак та багато інших.

За останні два роки «прибрано» з ефіру усі державотворчі програми, зникла національна культура, традиції, духовність, які раніше були візитівкою Львівського телебачення. Під закриття потрапили такі відомі програми, як "Неоднаково", "Суспільний діалог", "Екологічний вісник", "Золота провінція", "Нова цивілізація", "Європейська інтеграція", "Зона конфлікту", "Світлиця", "Феномен України", "Хатка левенятка" та багато інших. Натомість на їх місце пропонуються програми з промовистими назвами - "Тинди -ринди", "Стильний бум", "Вечір у Львові без краваток". Тобто, Львівське телебачення перетворилося на таке собі "шоу довгоносиків"...

Представники громадських організацій попросили Народну раду, виконком та депутатів "звернутися до Держкомтелерадіо України з вимогою звільнити генерального директора ЛОДРТК М.Шевчука та його першого заступника Л.Майор із займаних посад, як осіб, що скомпроментували себе в очах громадськості Львівщини, та запропонувати провести збори трудового колективу ЛОДТРК на яких було б обрано нове керівництво телерадіокомпанії, якому довірятиме весь колектив і громада Львівщини".

Додамо, що звернення підписав Герой України Юрій Шухевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ